Az agglomeráció talán egyetlen polgármestere Győri Ottilia, aki nem azon kesereg, hogy éppen mennyi pénzt vett el a településektől a kormány, hanem a helyi fejlesztésekről és a Budakeszin élő emberek sikereiről beszél, posztol a Facebookon. Győri Ottilia polgármesterként új szintre emelte a közösségi oldal használatát. Érdemes bepillantani a hírfolyamába, mert megfontolandó stratégia rajzolódik ki belőle. A Rékasi Károly fiával, Zsigmonddal készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Naponta posztol

Budakeszi polgármestere, Győri Ottilia roppant aktív a Facebookon. Naponta posztol a település életéről, eredményekről vagy éppen arról, kinél volt látogatóban. A 15 ezer fős kisváros folyamatosan biztosítja a témát a polgármesternek, aki ezt láthatóan élvezi és az agglomerációs polgármesterek közül talán a leghatékonyabban használja a Facebook erejét.

Nagy fölénnyel nyert

A 2019-es önkormányzati választáson Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere meggyőző fölénnyel újrázott a Fidesz színeiben. A képviselő-testületben is kényelmes többsége van, a település dolgai jól haladnak, a jogász végzettségű polgármester pedig úgy tűnik kézben tartja a dolgokat. Többször írtunk arról, hogy azonnal intézkedik és a település lakóit megmozgató ügyek élére áll. IDE KAPCSOLÓDIK: Életveszélyben a beteg! Tévét néztek ellátás helyett a budakeszi ügyeleten – a polgármester következményekről beszél

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Modern kommunikáció

Győri Ottilia Facebook oldalát elnézve azt hihetnénk, hogy folyamatos a választási kampány, de valójában egy modern kommunikációs eszközt hatékonyan használó polgármestert látunk. A legtöbb polgármester alig kommunikál a lakókkal, ha pedig van is közösségi oldala, sokan csak a száraz közleményeket, vagy a pártjuk központi propagandáját tolják. Győri Ottilia másként csinálja ezt.

Tojáskrém és buszsáv

Budakeszi polgármestere szuperintenzívre kapcsolta magát a Facebookon. Ott van mindenhol, szóba áll mindenkivel, szaval, táncol, buszsáv-építést menedzsel vagy éppen útfelújításról tárgyal, de nála azon sem kell meglepődni, ha megmutatja milyen tojáskrémet készített a polgármesteri uzsonnába.

Elérhető polgármester

Győri Ottilia ráérzett arra, hogy az embereknek egy folyamatosan jelenlévő, elérhető polgármester kell a 21. században. Mivel a mobiltelefon és rajta a Facebook már mindenkinek ott van a kezében, a budakeszi polgármestere gondoskodik arról, hogy ő is folyton ott legyen, állandóan találkozzanak vele a választópolgárok. Lehet ezt a módszert nem szeretni, de azt tudomásul kell venni, hogy aki nincs a Facebookon, az nincs az emberek, a választók tudatában sem és ez a következő választásokig még inkább így lesz.

Tudják ki a város első embere

Lássuk, hogy mi mindent tesz meg azért Budakeszi polgármestere, hogy biztosan ne felejtsék el, hogy kattintsák és lájkolják, hogy tudják ki a város első embere. Győri Ottilia az év végét hatalmas bulizással zárta. Egy teherautó platóján szőke parókával a fején és Mickey egérrel az oldalán táncolta végig a várost. Az erről készült videót tilos kihagyni, itt is van alább!

Bekarikáztuk a videóból kiemelt képen a polgármestert

A videó alább indítható el

Itt a polgármester zenés-táncos videója

Komolyra hangolva

Pár nappal később, január másodikán komolyabbra vette a figurát és elmondta, hogy a járvány miatt pocsék év volt a 2020, de rengeteg minden történt Budakeszin. Az öt és félperces videóban minden fontos szóba kerül.

Itt a polgármester évértékelője

Fontos hír sok tízezer embernek

Január elején Budakeszi és a Zsámbéki-medence lakói számára fontos hír érkezett: megkezdődik végre a Budapest és Budakeszi közötti buszsáv építésének tényleges előkészítése. Erről itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mi is beszámoltunk a polgármester azonnal videót készített, nem sokkal később pedig több rádióműsorban is élőben beszélt a buszsávok ügyéről. IDE KAPCSOLÓDIK: Végre megvalósul egy agglomerációs álom, buszsáv épül Budakeszi és Budapest között

Kijött a hír, már kész is a videó

Útfelújítás és hólapátolás

Győri Ottilia beszámol arról, hol lesznek útfelújítások. Nem csak egy fotót tesz ki, hanem láthatóan veszi a fáradtságot és ő is kimegy a helyszínre. Segít a lakóknak a hivatalos ügyek intézésében, közben karácsonyfát pakol, havat lapátol, vendégségbe jár és egykori tanítónéniknek visz virágot, de azokkal a cégvezetőkkel is szívesen beszélget nyilvánosan, akik Budakeszin adóznak, vagy éppen ott laknak.

Terepszemlén a polgármester

Nem esnek hanyatt egy polgármestertől sem

A budakeszi polgármester Facebook oldalát elnézve az az érzése az embernek, hogy Győri Ottilia mindenhol ott van, mindenről tud és mindenkit ismer. Bizonyára ez is a célja ezzel a kommunikációs stratégiával. Egy biztos: van vele munka bőven, hiszen ki kell menni a helyszínre, el kell készíteni a videót és ami a legfontosabb: találkozni kell az emberekkel, válaszolni kell a kérdésekre. A facebookozó szavazópolgár ugyanis nem esik hanyatt egy polgármestertől, ha pedig a helyszínen, élőben is vannak értelmes válaszok, akkor nyert ügye van a település vezetőjének.

Verset mond a polgármster

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a polgármester együtt szavalt néhány fiatallal, köztük az édesanyjával, Détár Enikővel Budakeszin élő Rékasi Zsigmonddal, akiről már korábban többször írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. IDE KAPCSOLÓDIK: Megtámadták a 4-es, 6-oson Rékasi Károly fiát, vége a különös őrszolgálatnak

Kiemelt kép: Rékasi Zsigmond és Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere – BPK-montázs