Dulakodásba, majd szörnyű gyilkosságba fordult egy szalonnasütés. A magyar pár elásta lengyel vendégük holttestét, majd betont öntöttek rá. Időközben az is kiderült, hogy Thomas halála előtt egy Angliában élő magyar nővel, Mariannával ismerkedett, aki a történtek után felháborodottan mesélte el, hogy az elhunyt férfi szülei egy újságcikkből értesültek fiúk haláláról.

Jelezték rokonuk eltűnését

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy hozzátartozók jelezték Lengyelországból rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek október elején. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra. A helyi rendőrök azonnal az eltűnt keresésébe kezdtek és első ízben azt derítették ki, hogy kihez érkezett a külföldi. Hamar kirajzolódott, hogy egy pár látta vendégül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörtek és beismerték

A 31 éves nőt és barátját, egy 41 éves férfit kihallgatták nyomozók a rendőrkapitányságon. Az elszámoltatás után mindketten megtörtek, és beismerték, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Közös programokat szerveztek

A magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel évekkel ezelőtt. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Összekaptak valamin

Szalonnasütést tartottak a pár házánál szeptember 30-án este, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak. A két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

Elásták egy gödörben

Ezt követően a pár arra az elhatározásra jutott, hogy eltüntetik a holtestet. A férfi közel 10 órával a verekedést követően ásott a kertben egy majd 2 méteres gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi kb. 12 cm betont öntött a betemetett holttestre.

Őrizetbe vették őket

A férfi és a nő tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tett. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyesei emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a párt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat – számolt be róla a police.hu oldal.

Ismerkedett egy magyar nővel

Időközben az is kiderült, hogy a Thomas nevű férfi nagyon lelkesen készült a magyarországi útra és közben egy Angliában élő magyar nővel, Mariannával ismerkedett. A férfi úgy tervezte, hogy a későbbiekben Angliában találkozik majd vele.

Újságcikkből tudták meg

„Amint megláttam, hogy eltűntként keresik Thomast, felvettem a kapcsolatot a testvérével, hiszen én voltam az egyik utolsó ember, akivel beszélt halála előtt. Végül egy ismerősöm küldte át azt a cikket, amiben megírták, hogy mi történt Thomassal. Teljesen ledöbbentem és azonnal küldtem a testvérének a hírt” – mondta a nő a Borsnak. Hozzátette: felháborítja, hogy a családnak neki kellett elmondania a szörnyű hírt, ráadásul egy újságcikken keresztül. 

„Mély szomorúsággal közöljük…”

„Mély szomorúsággal közöljük, hogy a keresett Tomasz M. elhunyt. A család és barátok mély hálával tartoznak mindenkinek, aki részt vett a keresésben. Kérjük, tartózkodjanak a megjegyzésektől” – írta ki a lengyel család magyar nyelven is a szomorú hírt a Facebookon.

Gyűjtenek a holttest hazaszállítására

A lengyel férfi hazaszállítása Lengyelországba 12 000 lengyel złotyba kerül, így most gyűjtést szerveztek a család javára. Thomas hazaszállítására már 161-en adományoztak, de még mindig hiányzik közel 2000 złoty, azaz körülbelül 170 ezer forint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az eltűnt, majd megtalált férfi. Fotó: rendőrség