A Művészetek Házában Gödöllőn a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Drakula történetét táncolja. Romengo & Lakatos Mónika a Hagyományok Házában tartja lemezbemutató koncertjét. A Bethlen Színházban a Szívlapát, a Bartókon Orwell: 1984 című regénye nyomán a XX84 kerül színre. A Szentkirályi utcában még estig tart a kortárs képzőművészeti vásár, a Normafán egész nap vár a Mikulás.

Drakula Gödöllőn

Drakula történetét szinte az egész világon ismerik, azok is hallottak róla, akik egyébként azt sem tudják, hogy hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol Drakula gróf hihetetlen meséje született. Előadásunk az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi „varázslatos” élménnyé.

A Művészetek Házában

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Virtuóz táncélmény

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása a Gödöllői Művészetek Házában. Drakula gróf szerepében a Harangozó-díjas Tókos Attila és a Harangozó-díjas Sánta Gergő.

Romengo & Lakatos Mónika a Hagyományok Házában

A lemez Lakatos Mónika hangja köré épül, mellette Rostás Mihály „Mazsi” éneke is hangsúlyosan megjelenik, sőt, a közösen végigzenélt, végigélt két évtized örömére ezúttal minden tagtól megszólal egy-egy dal; az ütős Lakatos János „Guszti” hallgatót, Balogh Tibor és Rosonczy-Kovács Mihály pedig egy németországi autópályán született dalt énekel. A lemezen a magyar népzene mellett a spanyol gitárzene is helyet kap, így a repertoáron a “Szól a kakas” kezdetű népdal mellett egy rumba ihletésű szám is feltűnik. Ez lett a Romengo zenekar Folk utcája; térjenek be és mulassanak, énekeljenek hajnalig!

Folk utca lemezbemutató

Szívlapát versszínház – Bethlen Téri Színház

„Átadom a korszakot. Működik.” Adott tehát két pár papucs az előszobában. Egy nőé és egy férfié, Igó Éváé és Zoltán Ároné. Két generáció, amely kortárs verseken keresztül létezik egymás mellett és/vagy egymásért. Anya és fia. Mester és tanítvány. Aki megbékélt önmagával, és aki a tükörképével vitatkozik. Aki már tudja, milyen szeretni, és aki még csak tanulja. Ahogyan fiatal rendezőpáros is most keresi, miként lehet az irodalmat a napi rutin részévé tenni. Legyenek türelmesek. „Ezek az ifjak. Még érnek.”

Játsszák: Igó Éva és Zoltán Áron

Mikulás a Normafánál december 6-án is!

A Normafa Rendezvényház színes programokkal várja a legkisebbeket, akik a számtalan program mellett találkozhatnak természetesen a Mikulással is.

XX84 – Orwell: 1984 című regénye nyomán a Bartókon

Az ember egyből máshogy kezd el viselkedni, amint tudomására jut, hogy megfigyelik. A színész is. Ösztönösen azt az énjét mutatja, akit szerinte a megfigyelő látni szeretne. Vajon, hogy él le valaki egy életet, ha úgy érzi, folyamatosan megfigyelik? Hova menekül a valódi én a maszk mögött? Nincsen szabad terület, ahol élhetünk, kivéve az a pár köbcenti az agyunkban… Alkotó játszók: Sipos László Márk és Berényi Nóra Blanka

Folyamatos megfigyelés?

IN SITU Kortárs művészeti kiállítás és vásár a Szentkirályi utcában

A hazai kortárs művészet legismertebb alkotóinak (Bak Imre, Fajó János, Konok Tamás és Maurer Dóra) művei a világhírű, magyar származású Victor Vasarely nyomtaival egészülnek ki, Kecskeméti Sándor lírai bronz, kerámia és márvány kisplasztikáinak, Miksa Bálint lebegő festményeinek, Néma Júlia porcelán tárgyainak, Matzon Ákos reliefjeinek, Horváth Anna bútorainak és Szalai Dániel sokszorosan díjazott fotóinak társaságában.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/magyarnemzetitancegyuttes