Másfél százalékos koncentrátumú fertőtlenítőszert itattak meg véletlenül hét gyermekkel a a csepeli Füstifecskék óvodában. Mentő érkezett a helyszínre, a felelőtlen dolgozókat azonnal felmentették, a gyerekek szerencsére jól vannak, a csepeli polgármester, Borbély Lénárd az óvoda nevében elnézést kért a szülőktől.

Fertőtlenítő a kancsóból

A csepeli önkormányzat közleménye szerint a Füstifecskék óvodában szerda délelőtt, tévedésből olyan kancsóból öntöttek vizet a gyerekeknek, amely 1,5%-os koncentrátumú, vízzel hígított fertőtlenítőszert tartalmazott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőt hívtak

Hét gyerek ivott minimálisan a vízből. A fenntartó önkormányzat azonnal értesítette a mentőszolgálatot és a helyi egészségügyi szolgálatot, a tagóvoda pedig a szülőket. A gyerekek jól vannak, biztonsági okokból megfigyelésre kórházba szállították őket. A hibát elkövető pedagógiai asszisztenst és dajkát azonnali hatállyal felmentették, a történteket az önkormányzat hivatalos eljárásban vizsgálja.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elnézést kér a csepeli ppolgármester

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd nem sokkal ezelőtt a következő közleményt jelentette meg a Facebook-olalán: “Értesítés után azonnal a helyszínre érkeztem. A szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtettük. A szülőktől az óvoda nevében elnézést kérünk. A gyerekeknek jobbulást kívánok! Remélem, az estét már mind a heten otthon tölthetik.”

Erről a csepeli óvodáról van szó

Gyermekek mérgezése

Szerencsére ritka az óvodai személyzet felelőtlenségéből, figyelmetlenségéből adódó sok gyermeket érintő vészhelyzet. Nemrég arról írtunk, hogy egy közétkeztetési cég olyan ocsmány minőségű élelmiszert szállított óvodákba, iskolákba, hogy az szinte a gyermekek mérgezésének tekinthető.

Kukacos étel

Egy igazi pöcegödör az a vágóhíd, ahonnét romlott, kukacos, gusztustalan élelmiszereket vittek magyarországi iskolákba óvodákba. Döbbenetes, hogy vannak olyan vállalkozók, akik szerint ez rendben van. A vágóhídról készült undorító videót a cikkünk alján nézheted meg.

Gyomorforgató

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a pöcegödör-vágóhídon tapasztalt gyomorforgató körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették annak működését, egyúttal 15 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el. Az eset ősszel történt Hajdu-Biharban.

Budapesti cég

Nébih honlapjáról elérhető adatokból kiderül, hogy a gyermekeket mérgezni akaró cég Budapesten, a 13. kerületben a Marina parton volt bejegyezve. Sok szülő ezek után biztosan azt gondolja, hogy az ilyen cégeket vezető embereket életük végéig azzal kellene etetni, amit megpróbáltak a gyerekekre sózni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Itt a NÉBIH videója a gyerekeknek undorító ételt készítő cégről

Kiemelt kép: illusztráció