Politikai szintre került az érdi óvodánál lezajlott mutogatós eset. Egy fiatalember trágár szavakat ordítozott, ami a városi ellenzéknél kiverte a biztosítékot. Egy fideszes helyi képviselő szerint a városvezetés el akarja tusolni az ügyet. A rendőrség szerint nem szeméremsértés, hanem véleménynyilvánítás történt.

Kapjátok be…

Az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájánál a szomszédban lakó fiatalember a ház teraszán anyaszült meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodás csoportnak: „Kapjátok be a f…szt!” – áll a Magyar Nemzethez eljuttatott Bács István, érdi fideszes önkormányzati képviselő ügyészségre küldött feljelentésében. 

Elutasított feljelentés

Bács István feljelentőlevelét a főügyészség továbbította a helyi rendőrkapitányságnak, ám ők elutasították a feljelentést. Szerintük a férfit zavarta az óvodások hangos zsivaja, és így fejezte ki nemtetszését.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Prostituáltnak nevezett pedagógusok

A férfi állítólag a pedagógusok irányába kiabált, vulgáris kifejezéseket használt, és az óvónőket prostituáltnak nevezte. Bács István fellebbezést nyújt be a rendőrség elutasító döntése ellen.

Kedélyes beszélgetés?

Az Origónak Bács István arról beszélt, hogy a polgármester állítólag nem tett feljelentést, sőt, elbeszélgetett a férfival, akit arra kért, ne csináljon többet ilyet. A társsalgás ráadásul kedélyes hangulatban zajlott volna le.

Videót javasolt

A kormánypárti lap arról is ír, hogy amikor Tetlák Örs LMP-s alpolgármester az óvodában járt, és az esetet megemlítették neki, akkor azt válaszolta: legközelebb vegyék fel videóra.

Szeméremsértés lehet

Bács szerint az eset kimeríti a szeméremsértés büntetőjogi tényállását. A rendőrség elutasító indoklásában az is benne van, hogy csupán “ittas, ideges és mérges volt” az ügyben szereplő férfi. A másik érv az elutasításra az volt, hogy egy magas betonkerítés választja el a szomszédos ingatlanokat, így a gyerekek nem láthatták a férfit.

Betonkerítés

Mivel nagyon sok az ellentmondás és zavaró körülmény az ügyben a Fidesz szerint, ezért Bács panaszt nyújtott be feljelentésének elutasítása miatt.

Az Origo kérdése a polgármesterhez

Az ügy kapcsán megkeresték Csőzik Lászlót, akitől azt kérdezte az Origo, hogy miért nem tett feljelentést, amikor tudomása volt a történtekről, illetve miről beszélgetett négyszemközt a pedofíliával megvádolt férfival.

Nem ismerte a férfit

A polgármester azt írta, hogy a szóban forgó férfit egyáltalán nem ismerte, semmilyen kapcsolatban nem állt vele soha. Állítása szerint életében “mindössze egyetlenegyszer” találkozott vele, méghozzá a polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében, és akkor sem “négyszemközt”, hanem az érintett óvoda vezetőjével együtt.

Az új törvény

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakban tárgyalta, majd fogadta el az új pedofilellenes gyermekvédelmi törvényt. Az előterjesztésre a kormánypárti képviselők, illetve a Jobbik mondott igent, a többi baloldali párt ugyanakkor bojkottálta a szavazást.

Címlapfotó: Érdi Szivárvány Óvoda honlapja