Emelőkosárral, kívülről mentek fel a egy panelépület második emeleti lakásához a tűzoltók. Az egyenruhások egy egy idős, egyedülálló férfihoz próbáltak bejutni. Az ott lakó személyt ugyanis már napok óta nem láttak a szomszédok, a lakás környékén pedig kellemetlen szagokat éreztek.

Emelőkosárral érkeztek

Emelőkosárral, kívülről mentek fel a szegedi tűzoltók egy Ács utcai panelépület második emeleti lakásához. Az egyenruhások egy egy idős, egyedülálló férfihoz próbáltak bejutni. A férfit a helyszínről származó hírek szerint napok óta nem láttak a szomszédok, a lakás környékén pedig kellemetlen szagokat éreztek. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már nem volt életben

A szeged365.hu nem hivatalos, de biztos forrásból kapta a hírt, miszerint az idős férfi már nem volt életben, amikor a tűzoltók bejutottak a lakásba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vigyázni kellene

„A lakók napok óta nem látták, egyedül él? Nem kellene vigyáznia a ház lakóinak egy egyedülálló, idős emberre, lakótársra?” – tette fel a kérdést egy hozzászóló a Facebookon.

Mi az olcsóbb?

„Ilyenkor nem tudom melyik az olcsóbb?? Berúgni egy ajtót vagy egy lakatossal kinyittatni, vagy pedig kihívni a katasztrófavédelmet” – érkezett egy újabb kérdés a történtek kapcsán.

Kékvillogós autók

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál írt arról korábban, hogy egy emelőkosaras tűzoltóautó száguldott szirénázva a Helsinki úti felüljáró irányába, majd utána szép sorban a többi kéklámpás jármű, köztük a Katasztrófavedelmi Műveleti Szolgálat furgonja is.

Tűz a hatodikon

Mint kiderült, a Helsinki út 38. számú, kilenc emeletes társasház hatodik emeletén elektromos zárlat miatt tűz keletkezett, amely nagy lángokkal az erkélyre is kicsapott.

Füstmérgezés

A lakásban egy fiatalember tartózkodott, szerencsére ő ki tudott jönni, csupán könnyebb füstmérgezést szenvedett. Az épületet körben kordonnal elzárták, a lakók pedig az oltás ideje alatt nem hagyhatták el lakásukat.

Hőkamerák a lakásban

Később a tűzoltók lekísértek mindenkit, és melegedő buszt rendeltek a hidegben ácsorgó embereknek. A lakást hőkamerával is átvizsgálták, majd nagy teljesítményű ventilátorokkal átszellőztették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK