Kedd késő délután elmerült egy 11 éves fiú a Dunában, a keresése miatt lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd–Mozaik utca–Hajógyári-sziget K-hídja szakaszon – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Elmerült a Dunában

A gyerek kedd délután az Árpád híd közelében ment be a vízbe, egyelőre ismeretlen okok miatt elmerült. Vélhetően a mélyebb részre merészkedett, vagy oda sodorta a víz, majd eltűnt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták az alsó rakpartot

A baleset után forgalmat a rendőrök a felső rakpartra terelik, mert továbbra is zajlik a fiú keresése a rendőrök, a tűzoltók és a mentők együttes munkájával. A Blikk úgy tudja, három gyerek ment le együtt a Dunához egy közeli házból, s közülük tűnt el az egyik.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Családi tragédia

Múlt csütörtökön számoltunk be arról, hogy a Dunába fulladt egy ember a Baranya megyei Kölkednél. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Azonnal utána ugrott, ám a férfi nem tudott kiúszni.

A kisfiút kihúzták a vízből

Egy másik fürdőző sietett a segítségükre, a kisfiút sikerült megmentenie, azonban az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban.

Nem strandoltak

„A vízbe tilos bemenni, mi sem fürödtünk, csak piknikezni mentünk a partra a gyermekeinkkel. Lacika hirtelen elszaladt a víz felé, és belecsúszott, az örvény pedig elvitte. A férjem igazi hősként viselkedett, egy pillanatig sem hezitált, azonnal utána vetette magát” – mondta Beck Beatrix, az áldozat felesége.

László tudott úszni

„A férjem tudott úszni, és amikor megfogta, kiemelte a gyereket jó magasra, egy másik férfi pedig, aki a parton sütögetett, kihozta őt. László ezután elmerült, és nem jött fel többé” – mondta a gyászoló családanya.  

A partól nézték végig édesapjuk drámáját

Az özvegy szerint az lehetett a baj, hogy az édesapa felhevült testtel, ruhástól ugrott a hideg vízbe. A kisgyerekek, a hatéves Laci, a négyéves öccse és a két hónapos kislányunk végignézték az egészet. A nagyobb gyerekek a drámai pillanatokban be akartak menni az édesapjuk után a Dunába.

Megtalálták a holttestet

Ezután hiába jött a segítség, a kutatóhajók, a speciális mentők és az önkéntesek, nem tudtak segíteni a 34 éves férfin. A holttestét nem sokkal kilenc óra előtt találták meg, alig húsz méterre az eltűnés helyétől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu