Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Demszky Gábor, Budapest egykori főpolgármestere a napokban, a közösségi oldaln tudatta, hogy egy betegséggel küzd, ami miatt jelenleg a horvátországi nyaralójukban pihen, gyógyul.

Hemoglobin hiány

A poszt megjelenését követően a kommentszekcióban többen is kérdezték, hogy mi a baj, az értetlenkedő hozzászólásokat követően pedig később maga Demszky Gábor öntött tiszta vizet a pohárba és elmondta, hemoglobin hiányban szenved, így havonta kap B12 injekciót, valamint a megfelelő étkezésre is oda kell figyelnie. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jobban van

A volt főpolgámester ezen túlmenően azt is írta, már sokkal jobban van. Demszky Gábor most a Blikknek beszélt röviden az állapotáról:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kórházban is kezelték

“Körülbelül tíz napig kezeltek a Korányi kórházban, de most már egyre jobban vagyok. Mondhatom, minden nap erősebbnek érzem magam. Igazán nagyszerű ellátást kaptam, hála és köszönet illeti a kórház személyzetét, az orvosokat, a nővéreket” – árulta el.

Gyógyul

Demszky Gábor jelenleg is Horvátországban tartózkodik – ahova a kórházi kezelését követően utazott –, az ottani nyaralójában igyeszik gyógyulni. “Gyógyulgatok. A családom, a barátaim látogatnak. Gyönyörűek az örökzöldek, alattuk szívesen töltöm az időt, sokat olvasok és írok, limonádét iszom és tényleg azt érzem, itt visszatér belém az élet” – mondta a portálnak.

A betegség tünetei

A hemoglobin a vér oxigénszállító molekulája. Mennyiségének csökkenése a vérszegénység, ami egyebek mellett szédülést, fülzúgást, fáradékonyságot és látászavarokat okozhat.

Mitől lehet alacsony a hemoglobin szint?

A hemoglobin szint csökkenését okozhatja az egyoldalú táplálkozás is, melynek következtében kialakulhatnak a már fentebb említett tüntetek. A Blikk úgy tudja, ezek jelentkeztek Demszky Gábornál is. A portálnak a volt főpolgármester egy közeli barátja is megszólalt, aki elmondta, Gábor valóban jobban van, de még idő kell ahhoz, hogy megerősödjön.

Ezt mondták az orvosok

“Az orvosok kérték, hogy figyeljen jobban az étkezésére és kerülje a politikai híreket, inkább verseket olvasson. Ez nyilván nehéz számára, hiszen hiába vonult vissza az aktív szerepléstől, persze, hogy nézi, olvassa a híreket” 

Az isztriai ingatlan

Demszky a horvátországi kis faluban már korábban megvásárolta az ingatlant, ahol most lábadozik. Még 2000-ben vett ott telket, romos építményekkel, ahol aztán később egy imponzáns villát húzott fel. Néhány éve viszont arról szóltak a hírek, hogy Demszyék túladnának a nyaralón, akkor 100 millió forintot kértek érte, ám úgy tűnik az eladás végül nem történt meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Betegséggel küzd az egykori főpolgármester, Demszky Gábor, injekciós kezelést kap

Ez is érdekelhet:

Demszky Gábor és Tarlós István Budapest díszpolgára lett, Karácsony Gergely nagyon örül

Kiemelt kép: Demszky Gábor – Forrás: YouTube