Kiderült, mi okozhatta a lakástüzet Budapest belvárosában pénteken éjjel. Az új lakó aznap költözött be a Szondy utcai házba, nem sokkal később aztán kigyulladt az otthona. A társasházban élők pánikba estek a történtek miatt, több lakás is beázott az oltási műveletek miatt.

Tűz a negyediken

Kigyulladt egy negyedik emeleti lakás a budapesti Szondy utcában. A tűz mintegy 20-30 négyzetméteren tombolt és a tetőszerkezetet is érintette. Három méteres lángok csaptak fel a házban, az ott lakók pánikba estek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bulit rendezett a lakásban

A kigyulladt lakásba pénteken költözött be az albérlő, aki nem tudja, hogyan keletkezhetett a tűz. Elmondása szerint éjjel bulit rendezett, majd elment otthonról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Olaj vagy cigarettacsikk

Feltehetően a tűzhelyen felejtett olaj vagy egy cigarettacsikk miatt borult lángba a lakás.

Beáztak a lakások

A tűz a lakókat is megrázta, többen megijedtek, a harmadik emeleten lévő lakások pedig beáztak az oltás miatt. A Blikk információi szerint több lakó is meleg víz nélkül maradt

Nagy volt a felfordulás

Két héttel ezelőtt írt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy nagy volt a felfordulás Budapesten, a 15. kerületi Páskomliget utcában. A helyiek annyit láttak, hogy 3 tűzoltó-, 2 rendőr- és 1 mentőautó érkezett szirénázva a helyszínre. Mint utóbb kiderült, tűz ütött ki az egyik tizedik emeleti lakásban.  

Egy embert kellett kimenteni

Mintegy tíz négyzetméteren berendezési tárgyak égtek egy tízemeletes lakóház tizedik emeleti lakásának egyik szobájában szombaton este, a tizenötödik kerületi Páskomliget utcában. A lakásban egy lakó tartózkodott, akit a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak.

Egy vízsugárral oltottak

Az egységek egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – írta a Katasztrófavédelem. A munkálatok idejére az érintett épületszinten nem engedték meg a lakóknak, hogy elhagyják a lakásukat.

Őrjöngő ember

„A tizediken egy őrjöngő ember és dobál ki monitortól kezdve mindent az ablakon. Kiabál kifelé, hogy tűz van” – írta egy szemtanú a kerület egyik Facebook-csoportjában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció