A dugulás mindenki rémálma: sosem jön jókor, ellenben óriási problémát tud okozni, amikor elfajul a helyzet. Az igazság azonban az, hogy a dugulásnak majdnem mindig vannak előjelei, amit azonban legtöbben egyszerűen figyelmen kívül hagynak. Ez a legnagyobb hiba, amit csak el lehet követni, ugyanis ennek szükségszerű következménye, hogy olyan akut helyzettel találjuk szemben magunkat, amit azonnal kellene megoldani. Azonnali segítséget azonban nem könnyű találni.

Figyelj fel az első jelekre!

Előfordul néha, hogy kicsit lassabban megy le a víz a wc-n? Vagy hogy begyűlik a mosdóban? Az ember hajlamos ilyenekkel nem foglalkozni, ha máskor viszont minden rendben. Sőt, olyan is előfordul, hogy 1-2 alkalommal tapasztalsz ilyet, aztán a lefolyó megjavul. Ilyenkor pláne jogosnak tűnik hátradőlni és megnyugodni, hogy minden rendben. Pedig nincs, csak szeretjük ilyen esetekben homokba dugni a fejünket.

A víz lassú távozása, az, hogy olykor begyűlik a wc-ben, mosdóban, akkor is intő jel, ha aztán magától rendeződik a helyzet. Ilyenkor kellene átnézetni a rendszert szakemberrel, ugyanis egyértelmű, hogy valami már készülődik. Ha ezt figyelmen kívül hagyod, könnyen találhatod magad abban a helyzetben, hogy egyáltalán nem tudod a wc-ben eltüntetni a végterméket, vagy ami még rosszabb, vissza is jön, ami benne van, esetleg elúszik a fél lakás.

duguláselhárítás Budapest területén akár azonnal is lehetséges, de azért jobb inkább nem megvárni, hogy idáig fajuljon a helyzet, és érdemesebb időben segítséget kérni.

Fontos a folyamatos ellenőrzés

Az akut helyzetek elkerülhetők akkor is, ha különösebb probléma nélkül is évente ellenőrizteted a csöveket. Egy súlyos dugulás elhárítása, még ha találsz is azonnal szakembert, tízezrekbe kerülhet, azonban egy ellenőrzés, éves karbantartás sokkal kisebb összeg – és legalább nyugodtan alhatsz, mert tudod, hogy minden rendben van. Ezt megteheted félévente is, így még biztosabbra mehetsz.

A karbantartás során kiderülhetnek olyan apró hibák, amiket Te a mindennapi használat során még nem veszel észre, de a hozzáértő szem figyelmét nem kerüli el. Ezek már jelzik, hogy bármikor komolyabb gond lehet, ezért még azelőtt lehet cselekedni, hogy bármilyen kellemetlenséged lenne a napi használat során.

Megbízható kezek

Természetesen közel sem mindegy, ki végzi az ellenőrzést, hiszen, mint mindenhol, ebben a szakmában is vannak kóklerek, akik nem végzik becsületesen a dolgukat. Körültekintően válassz szakembert, aki a legapróbb részleteket is ellenőrzi a vízvezeték rendszereden, így biztos, hogy nem fog kellemetlen meglepetés érni.

Ne felejtsd el, hogy a dugulás nem válogat: bárkit, bármikor érinthet, és akkor nagyon nagy probléma elé állíthat! Annyiféleképpen figyelünk a megelőzésre: eljárunk egészségügyi szűrésekre, hogy fény derüljön rejtett betegségekre. Az autónkat kétévente műszaki vizsgára kell vinni, hogy biztonságosan közlekedhessünk. Miért éppen a vízhálózat rendszeres ellenőrzését hagynánk ki a sorból? Adott esetben komoly anyagi károktól kímélhetjük meg magunkat, ha erre sort kerítünk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.