Dulakodásig fajult a távhőszolgáltató erőmű átvétele Dunaújvárosban. Több ház fűtése volt veszélyben a városban.

Bíróság helyett dulakodás

Az Energetikai Hivatal nyáron elvette a korábbi szolgáltató jogosultságát, és az önkormányzat cégét bízta meg a távhő biztosításával. A régi szolgáltató azonban szerdán nem adta át önként a területet, mert vitatja a hatóság döntését.

Be kellett menjenek

Az új szolgáltató azt közölte, nekik mindenképp be kellett jutniuk, hogy a szolgáltatás zavartalan legyen. Ezek után dulakodás tört ki az erőmű birtokbavételekor – erről számolt be az RTL Klub híradója.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A riport

Februárban hideg volt, ezért lépett a hivatal

Februárban napokig nem volt fűtés több dunaújvárosi társasházban, az önkormányzat ezért szerződést bontott a szolgáltatóval. A hatóság vizsgálata után, júliusban jelölték ki utódját, a város vagyonkezelőjét. A korábbi szolgáltató vitatja a döntést, ezért nem akarta átadni a területet, az új cég vezérigazgatója viszont azt mondja, hiába próbálták békés úton rendezni a dolgot.

A régi tulajdonos szerint felújítás zajlik

Az önkormányzat szerint az erőmű most használhatatlan, mert a korábbi szolgáltató elvitte a kazánokról az égőfejeket és a gázmotorokról a vezérlést. A korábbi tulajdonos viszont arra hivatkozik, hogy felújítás zajlik.

A helyzet azért nem ilyen egyszerű

Az átadandó Építők úti és a Béke téri erőművek nem a visszavont engedélyű Energo-Hőterm Kft. és a HF. Formula Kft. tulajdonában vannak – írta a duol.hu még a nyáron.

Augusztusban robbanás volt a Dunaferrnél

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados elmondása szerint a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs.

Korábbi cikkünkben videó a robbanásról

5 éve átadtak egy erőművet a városban

A Hamburger Hungária, az osztrák Prinzhorn Csoport tagja 2016 nyarán ünnepélyesen felavatta a dunaújvárosi papírgyár területén épített új, 45 milliárd forintos – 150 millió eurós – befektetéssel épült erőművet – számoltak be akkoriban a helyi lapok, amelyek kiemelték, csúcstechnológia érkezett a városba.

Címlapkép: A dunaújvárosi fűtőmű kazánháza az ERBE honlapjáról.