Május 1-jétől, azaz mától várja a közönséget a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén létrejött Ballon kilátó. Nem olcsó, 20 ezer forint egy családi belépő. Amúgy is horrorárakra számíts, ha ma kimész a majálisra.

Hangzatos szavak

A Ballon kilátó a járványhelyzet után újrainduló budapesti és magyarországi turizmus szimbóluma – mondta el a létesítmény sajtóbemutatóján Városliget Zrt. vezérigazgatója. Gyorgyevics Benedek emlékeztetett arra, hogy a beruházás a Városliget megújítási programjába illeszkedik: a Mimóza-domb területe a nagyjátszótér, a kutyás élményparkok, a sportpályák és az eddigi parkrészek világszintű megújítását követően kelt új életre.

A volt sörsátornál van

Több mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg a korábban itt állt, óriási sörsátor helyén, a hőlégballon felszállóhelye mellett pedig mosdó és kávézó is létesült – közölte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Francia vállalkozás

A francia gyártó ballonjai világszerte 37 országában működnek, évente több millió embert utaztatva a legnagyobb biztonságban. A Városliget fölé emelkedve egész Budapest panorámája az utasok elé tárul.

Látvány

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, mögötte a Fővárosi Nagycirkusz, jobbról a Biodóm a Ballon kilátóból fotózva. MTI/Balogh Zoltán

150 méter magasba

A ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre.

Ez is érdekelhet

Ha ennél és innál valamit

A Blikk összegyűjtotte az árakat a Városligetben.

  • Sajtos-tejfölös lángos 1800 forint
  • Vattacukor 1000 forint
  • Csirkés lepény némi zöldséggel: 3500 forint
  • Öt műanyag kiskacsa kihorgászása nyereményért: 1500 forint
  • Három dobás a célbadobós vurstliban: 1500 – A nyeremény spinner azonnal szétesett atomjaira, de legalább kicserélték, kapott a gyerek helyette valami kilövős kis játékot.
  • Dodzsem: 1000 forint
  • Csavart fagyi: kicsi 300, nagy 600
  • Limonádé, fél liter, 1000 forint

Anyák Napja is ma van

Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Az Anyák Napját május első vasárnapján tartják.