A dunakeszi mérnökség diszpécsere a forgalomfigyelő kamerán keresztül arra figyelt fel, hogy egy férfi sörözget az M0-s autóút egyik felüljáróján. Azért is ijedt meg, mert volt már, aki le akart innen ugrani. A férfinek ilyen szándéka nem volt, csak „elmerengett” a forgalmon, majd egy idő után továbbállt. Írásunk végén mutatjuk a megdöbbentő esetről készült videót.

Megdöbbentő felelőtlenség

A dunakeszi mérnökség diszpécsere a forgalomfigyelő kamerán keresztül arra figyelt fel, hogy egy férfi sörözget az M0-s autóút egyik felüljáróján. Azért is ijedt meg, mert volt már, aki le akart innen ugrani. A férfinek ilyen szándéka nem volt, csak „elmerengett” a forgalmon, majd egy idő után továbbállt – áll a Magyar Közút által közzétett bejegyzésben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt szomjas

„Dülöngéléséből ítélve nem volt már szomjas. Szerencsére nem lett baleset a furcsa sétálásból” – tették hozzá a Közút munkatársai.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tragédia is történhetett volna

„Ez lehetne vicces történet is, de valójában nem az. Ha megnézitek, egy esetleges megbotlás után az autók alá kerülhetett volna, plusz a sörös doboz lerakása sem volt egy életbiztosítás, ki tudja milyen kárt okozott volna, ha leesik az alatta haladó autókra vagy milyen reakciót váltott volna ki egy arra haladó sofőrtől” – írták.

Mértékkel!

„Szóval alkoholt csak mértékkel fogyassz, a dohányzást is érdemes hanyagolnod, főleg gyorsforgalmi utakon, zárul a bejegyzés. A férfiról készült megdöbbentő videót ITT tekinthetik meg.

Meghalt a balesetben

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, meghalt annak a balesetnek a sérültje, mely az M43-as autópályán Maroslele térségében történt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége 2023. március 22-én burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében. 

Hatalmas ütközés

A munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakemberek, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. A munkavégzés végeztével, éppen, mikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere, amit a 41 éves férfi már nem élt túl.

Minden segítséget megadnak

„A Magyar Közút mély fájdalommal vette tudomásul kiváló munkatársának elvesztését, őt a társaság a saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak.” – közölte közleményében a társaság.

Aggódnak az anyukák

A szörnyű eset után szívszaggató vallomásokat lehetett találni az interneten, olyan szülők aggodalmait, akik napi szinten amiatt pánikolnak, vajon a nap végén életben lesz-e még a gyermekük. A Magyar Közútnál dolgozó fiúk, férfiak anyukái könnyfakasztó kommenteket fűztek hozzá a minap történt tragédia kapcsán megjelent cikkekhez, a szörnyű tragédia kapcsán pedig sokaknak eszébe jutott a cég 2019-es kampánya is, ami a következő szlogennel futott: „Biztonságunk egymás kezében van!” 

Rengeteg tragédia

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megpihent az M0 autóúton. Fotó: Magyar Közút