Megszólalt Magyari József szerelme, az egész országot sokkoló tragédia milliárdos áldozatának élettársa. A gyászoló asszony megerősítette, hogy valóban a volt diplomata hunyt el a Martonvásárnál történt repülőbalesetben. Szakértők szerint, Magyari József rosszul lehetett a zuhanás előtt, mert az előzetes vizsgálatok szerint a gépet senki sem vezette, amikor földbe csapódott.

Milliárdos zuhant le

Ahogyan azt korábban megírtunk, a milliárdos exdiplomata repülője lezuhant Martonvásár és Ráckeresztúr között két héttel ezelőtt. Dr. Magyari József halála után szívszorító posztot tett közzé az élettársa.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megszólalt az élettárs

„Szomorú szívvel értesítelek Benneteket, hogy szeretett Társam, Petikém Édesapja, dr. Magyari József szombat délelőtt repülőgép-szerencsétlenségben, hirtelen elhunyt. Ebben a nehéz helyzetben csendre és nyugalomra van a családnak szüksége. Kérem, ezt tartsátok tiszteletben! A temetésről később küldök tájékoztatást” – írta a posztjában Magyari József gyermekének édesanyja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mással szállt volna fel

gép szinte függőlegesen, hatalmas sebességgel csapódott a földbe. Előzetes vélemények szerint akár 300 km/h is lehetett a sebessége, amikor lezuhant. Úgy tudni, a repülőgép másik utasa egy 26 éves fiatalember volt. A fiatal áldozat egyik ismerősétől megtudtuk, hogy aznap eredetileg az illető öccse szállt volna fel Magyarival, de végül a testvére indult el a végzetes útra.

Tökölről szállt fel

9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről. A repülőgép három perc múlva érkezett a Martonvásár–Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült. 

Senki nem vezette a gépet

A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép vezetetlen repülési jelleget mutat. „A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemle keretében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét” – írta a tragédia utáni napokban a közlekedési minisztérium.

Roncsok a baleset helyszínén

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Besenyei Péter gépe

A Martonvásár és Ráckeresztúr közelében lezuhant kisrepülőgépet korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta vezette több alkalommal is, amikor a fővárosban, a légiparádék keretében átrepült a Lánchíd alatt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Magyari József vezette a gépet

Dr. Magyari József, a gép tulajdonosa és a baleset egyik áldozata a rendszerváltás óta számtalan fontos állami és piaci pozíciót töltött be. A 90-es években egy vagyonkezelőt irányított, később pénzügyi és tanácsadó cégek felügyelőbizottságában is feltűnt, 2013–2014 között rövid ideig a külügyi tárca főtanácsosa volt, majd egy éven át Magyarország szingapúri nagykövetségén dolgozott konzulként. 2015-ben a Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, majd MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt vezérigazgatója lett.

Kiemelt kép: a baleset utáni helyszínelés