Egy győri társasház lobbant lángra még a hét elején. A tűz miatt az épületből evakuálni kellett a lakókat.

Két halálos áldozata van az esetnek

Hétfőn hajnalban tűz keletkezett egy győri társasházban. A katasztrófavédelem munkatársai ugyan hamar a helyszínre siettek, ám a tragédia már így sem volt elkerülhető. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiderültek a részletek

A lángok gondatlanság okán csaphattak fel. Kiderült, hogy az egyik áldozat egy ismert személy volt, egy kutatónő. A már nyugdíjas hölgy korábban múzeumigazgatóként dolgozott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy szemtanú elmondta, mit látott

A Blikknek nyilatkozott egy személy, aki látta a tűzvészt. Azt mondta, bár nem laknak közel, mégis látták, hogy baj történt és hogy a tűzoltók a lángok megfékezésén dolgoznak. Bíztak abban, hogy csak anyagi kár lesz az eset következménye.

Több lakót is kimenekítettek

A tűz és a füst miatt több lakónak is el kellett hagynia az otthonát, több embert sikeresen kimenekítettek. Két áldozata sajnos így is volt a tűznek. A Ripost úgy tudja, az egyikük az ismert nyugdíjas néprajzkutató-muzeológus, V. Szalontay Judit.

Ezek is érdekelhetnek!

Búcsúznak tőle az ismerősei

A lap számára az egyik ismerőse elmondta, csodálatos szakember és ember volt a kutatónő. Az ő nevéhez fűződik a csornai múzeum alapítása, és ő volt az intézmény igazgatója is, egészen a nyugalmazásának napjáig. Összetörtek azt követően, hogy kiderült, ő is az áldozatok közé tartozik.

Ezt mondta egy másik ismerőse

Az élete volt egy másik ismerőse szerint a munkája. Egyetemistáknak segített, könyveket is írt, sőt, még konferenciákat is tartott. A vesztesége pótolhatatlan mind emberileg, mind pedig szakmailag, tette hozzá.

Nyugdíjba vonulása után is aktív volt

Miután nyugalmazták, továbbra is aktív volt, hiszen a néprajztudományt a hivatásának tekintete. A szűkebb kutatási területe a vallási néprajz, a népviselet, valamint a rábaközi hímzések formavilágának elemzése volt.

Munkatársai is megrendültek

A nyomozás eredményére még várni kell

A rendőrség jelenleg is nyomoz az eset kapcsán. Azt vélelmezik, hogy gondatlanságból történt a tűzeset. Egy ismerőse szerint a lakásban sok holmi volt, elképzelhető, hogy a korábbi, múzeumi gyűjtőmunkájából. A lángok akár egy tűzhelyen felejtett étel miatt is felcsaphattak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív