Két rendbeli szeméremsértéssel gyanúsítják a szigetszentmiklósi rendőrök a HÉV utasait zaklató, eddig fantomszerű, mára azonosított férfit. Három héten belül felkutatták.

Egy női utas mindent látott

Egyik áldozata leírása alapján készült grafika arról a 30-as éveiben járó ismeretlenről, aki 2022. augusztus 18-án este a Szigethalom és Szigethalom-alsó HÉV állomások között önkielégítést végzett egy női utas szeme láttára. Próbálta közvetlenebb érintkezésre rávenni, ezért megfogta a 19 éves lány kezét, ám ő többször ellökte magától, majd sikerült leugrania a megálló szerelvényről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már korábban is művelt hasonlót

Később kiderült, az akkor még ismeretlen, baseball sapkás férfi nem sokkal korábban egy másik járaton is hasonló dolgot művelt. A Közvágóhíd-Ráckeve közötti szakaszon egy 20 éves lány fölé tornyosult, lehúzta a sliccét és önkielégítést végzett. Az áldozat felpattant, a szerelvény hátsó részébe menekült, majd a következő állomáson leszállt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A nyomozók mindent megtettek

A szigetszentmiklósi nyomozók az elkövetések időpontjait és helyszíneit érintő minden lehetséges tanút felkutattak, igyekeztek az információk bővítésével az arctalanból konkrét támadóra szűkíteni.

Elfogták

Az eltelt három hét alatt addig talpaltak, míg 2022. szeptember 6-án délelőtt célirányosan érkeztek egy fővárosi parkba, ahol nagy eséllyel számítottak a férfi felbukkanására. Órákig portyáztak, mire feltűnt B. István. Elfogása és bilincselése után előállítása, majd kihallgatása következett.

Nem válaszolt

A gondnoka és védője jelenlétében lezajlott kihallgatásán panaszt tett a gyanúsítás ellen, ám nem vallott és kérdésekre sem válaszolt.

Eljárás folyik

A 34 éves, hajléktalan szállón élő B. István ellen két rendbeli szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Videón az elfogás:

Nem egyedi eset

Pár hete itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is megírtuk, hogy legutóbb Kerepes polgármestere, Gyuricza László egy térfigyelő kamerával készült videót osztott meg, amelyen az látszik, hogy egy férfi a becses szervét rángatja a Kerepeshez tartozó szilasligeti HÉV-megállóban, miközben egy padon ülő asszonyra bámul. A polgármester a Facebookon megüzente az elkövetőnek, hogy adja fel magát, különben az egész felvételt nyilvánosságra hozza. Mivel a szatír nem került elő, Gyuricza László valóban nyilvánosságra hozta a felvételt, ebből országos ügy lett augusztusban.

Rendszeres problémák a HÉV-vonalakon

Itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon rendszeresen beszámolunk olyan bűncselekményekről, amelyek a főváros környéki HÉV-vonalakon történnek. Szatírok, tolvajok, agresszív emberek szinte hetente előkerülnek és zaklatják az utazókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Védett HÉV-kocsikkal venné fel a harcot az agresszív szemétládák ellen Kerepes polgármestere

Kiemelt kép: Illusztráció