Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt medvét észleltek a napokban Pest megyében. Az állat több település környékén is feltűnt, Acsa és Aszód környékén is látták, később pedig felvétel is készült róla. Most újabb fotó látott napvilágot, de könnyen lehet, hogy nem ugyanarról a példányról van szó, ami már napok óta kószál megye szerte.

Bizonyíték

Egy ideig csak a medve nyomait észlelték, azonban hamarosan fotó is készült az állatról, így már minden kétséget kizáróan ki lehetett mondani, hogy Budapest közigazgatási határaitól alig 25 km-re veszélyes barnamedve járkál az erdőben. A felvételen jól látható, hogy az aszódi vadásztársaság által készített fotón ott a medve, ami tényleg az M3-as autópálya közelében kószált, az erdőben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több helyen előkerültek a nyomai

Az aszódi medve egyébként vélhetően ugyanaz a medve lehet, amelynek a nyomai több helyen is előkerültek az elmúlt időszakban. Láttak medvét a Börzsönyben, Váctól nem mesze Rétságnál, korábban Pásztó környékéről is medvéről érkezett bejelentés, sőt egy éve Nagytarcsa és a Gödöllői-dombság területéről is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Medve Aszódvál

Forrás: Facebook/Aszód város oldala

Jól behatárolható terület

Az elmúlt egy év medveészlelései egy jól behatárolható területen voltak, ez a cikkünk alján elérhető térképen is látszik. Nagyon nem lepődnénk meg, ha ugyanarról a maciról lenne szó. Vagyis Börzsönyben és a most Aszódnál, korábban pedig Gödöllő környékén, Nagytarcsánál látott medve ugyanaz lehet. Nagy kérdés, hogyan ment át az M3-as autópályán, hiszen Aszód és Nagytarcsa a drótkerítéssel elhatárolt M3-as autópálya két ellentétes oldalán van.

Titkos zöld átjáró az M3-as alatt

A megoldás az alábbi fotón látható Besnyői-patak völgye. A kép a 3-as főútról készült, a felüljárón az M3-as autópálya látható és az, hogy a főút mellett bozótos, erdős terület van. Az M3-asnak ez a kereszteződése nem egy szűk alagút vagy egy felüljáró, hanem igazi zöld átjáró az állatok számára.

Ez lehet az M3-as autópálya alatti átjáró

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Nógrád megyében is megfordult

Ezt követően újabb fotók láttak napvilágot, melyek tanúsága szerint a medve Nógrád megyében is megfordult. Az Acsától és Galgamácsától is pár kilométerre lévő Nógrád megyei falu, Vanyarc határában láttak egy medvét, ami feltehetően ugyanaz az állat, ami már napok óta kóborolt Pest megyében.

Egy másik példány tűnt fel Aszódon?

A medve úgy tűnik szívesen kóborol ide-oda, ugyanis Aszód város friss bejegyzése szerint ismét látták felbukkani a brumit. A posztban a polgármester így fogalmaz: „Tisztelt Polgáraink!Ma hajnalban, a temető mellett – azaz ugyanazon a helyszínen, ahol előzőleg is – újra medvét fényképezett a vadkamera. Valószínűleg nem az egy héttel ezelőtt nálunk megforduló példányról van szó, mert a mai látogató jóval termetesebbnek tűnik. A héten újabb medveveszélyre figyelmeztető táblákat helyeztünk ki és ebben a posztban is nyomatékosan kérem, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést és kerüljék a Hosszúvölgyet, és általában a külterületeket! A medve nem játék!Köszönöm a folyamatos tájékoztatást a Galgatáj Tájvédelmi Vadásztársaság elnökének, Pezzenpacher Péternek!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó is van:

Kiemelt kép: Aszód Város Facebook