Egy hónapja egy medve járja az Egerszalók környéki erdőket. Többen látták, vagy a hangját hallották. Most egy horgász menekült előle az autóba. A helyi polgárőrök óvatosságot kérnek mindenkitől.

Az egerszalóki polgárőrség kedden délelőtt hivatalos közösségi-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy hétfőn 23 óra 15 perc körül egy medve most az Egerszalóki tó egerszóláti oldalán látogatott meg egy magányos horgászt.

Erről tudsz? Rettegnek a lakók: medvéket láttak Budapesttől 45 km-re

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mint írják, közvetlen találkozásra most sem került sor, így kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy valóban medve jelent meg, viszont a férfi szerint a hangokból egyértelmű volt és életre szóló „élményt” jelentett számára, melyet az autójában remegve élt át.

„Ez számunkra most egy új élethelyzet, melyhez szükséges alkalmazkodnunk. Megijedni, pánikolni nem kell, a medve is a természet része, csak mi, itt nem szoktunk hozzá! A szakemberek véleménye szerint ezen a területen nincs megfelelő élettere, így előbb, utóbb távozni fog. Addig óvatosan!” – hívták fel a figyelmet a polgárőrök.

Erről is érdemes tudnod: Botrány a Veresegyházi Medveotthonban, nem adták át a kulcsot a polgármesternek

Korábban már megírtuk, hogy szeptember 19-én este 22 óra körül az egerszalóki tó egri oldalán egy három fős család meghitt, éjszakai horgászatát is megzavarta egy medve a brummogásával. Pár nappal korábban, újabb jól felismerhető lábnyomokat tudtak rögzíteni a település környékén – írja a Heol.hu.

Varga István, Egerszalók polgármestere annyit mondott az esetet követően, hogy számára is új a mostani helyzet és mindenkit arra kér, hogy éjszaka fokozottan figyeljen oda és lehetőség szerint maradjon közel az autójához.

A BudaPestkörnyeke.hu többször is írt már arról, hogy medvét láttak Magyarországon. Az erről szóló cikkeinket ide kattintva tudod elérni.

Pórázon sétéltassák a kutyát!

A helyi nemzeti park igazgatósága egyeztetett település polgármesterével. Az aktuális eset kapcsán felhívták a figyelmet, hogy az elkövetkező hetekben külterületen, csak pórázon sétáltassák a helyiek kutyáikat. De azt javasolják, hogy inkább a település határain belül maradjanak a lakosok és kutyáik.

Az egyik webkamera egyébként Egerszóláton kapott lencsevégre egy medvét:

A felvételek Verpelét külterületén készültek. Elnézést kérünk a korábbi téves helyszín megjelöléséért!

Posted by Polgárőrség Egerszalók on Tuesday, September 22, 2020

Kiemelt kép forrása: Facebook/Polgárórség Egerszalók