Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt életét vesztette Cegléden, a Dohány utcai vasúti átkelőben egy 17 éves fiatalember hétfő reggel. A férfi mikrobuszával a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity elé hajtott. A Mávinform közleménye szerint a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott, egy szemtanú azonban mást állít.

A helyszínen szörnyethalt

Mint megírtuk R. Bence a közelben élt és rendszeresen közlekedett a helyszínen. A teherautóba szorult férfi már nem élt, amikor a ceglédi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval kiemelték a járműből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pirosat mutatott a jelzőlámpa

A Mávinform közleménye szerint a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott, a vonaton senki sem sérült meg. Torontál IC utasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérték, onnan egy másik vonattal utazhattak tovább.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Helyszíni felvétel a baleset után

Forrás: police.hu

A szemtanú mást mond

Egy szemtanú azonban most mást állít, azt mondja, hogy a fénysorompó szabad jelzést mutattot, ezt a család ügyvédje közölte. Az ügyvéd továbbá azt is mondta, a szülők kitartanak amellett, hogy a fiuk nem hibázott. Kapcsolódó: Meghalt egy 17 éves fiatal férfi, miután a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott Ceglédnél: járműve a szegedi IC-vel ütközött

Szabad volt a jelzés?

“A vallomást még nem láttam, a rendőrség nem küldte meg részemre a balesetben keletkezett eddigi nyomozati iratokat, de én úgy tudom, hogy egy szemtanú volt, aki az elhunyt autóját követte, és ő látta azt a körülményt, hogy a balesetben a vasúti jelzőlámpa végig fehéren villogott, tehát szabad jelzést adott az autóknak. Még akkor is, amikor a vonat már sodorta el a néhai furgonját – mondta az RTL Híradójában Mocsai Gergely, ügyvéd.

Ezt mondja a rendőrség

Az ügy kapcsán a rendőrség a híradóval azt közölte, hogy a tanúvallomások tartalmáról nem adhatnak tájékoztatást, de vizsgálják a baleset körülményeit. Úgy tudni, a fiú csupán néhány hónapja vezetett, de a környékbeliek szerint jól ismerte a vasúti átjárót, mert rendszeresen járt erre.

A MÁV közlése

A MÁV-tól a híradó megkeresésére most is azt írták, a fénysorompó jól működött, ez „a biztosítóberendezés számítógépének adataiból egyértelműen megállapítható”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: police.hu