A budapesti XI. kerület lett a világ nyolcadik legmenőbb városrésze, ami a gasztronómiai felhozatalt illeti a Time Out brit magazin összeállítása szerint. Az újság nemrég adta közre a legszebb és legmenőbb varosok listáját is, ebben nem szerepel Budapest a top 10-ben. 27 ezer vélemény alapján állították össze a rangsort.

Rangos sikert ért el Úbuda

Time Out listája szerint, a XI. kerület kimagasló éttermeket és bárokat sorakoztat fel ezzel 8. lett ebben katagóriában. A világ legmenőbb környékeit összegyűjtő lap elsősorban az étel- és ital, valamint az éjszakai élet és a kulturális szórakozási lehetőségeket vizsgálta meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A győztes

A lista élére a koppenhágai Norrebro került borbárjaival és pékségeivel – írja a napi.hu. A második helyen a chicagói Andersonville áll, amely hatalmas zöld területéről és LMBTQ+ érzékenységéről is ismert. A dobogó harmadik helyére a szöuli Jongno 3-ga került, amelynek a palotanegyed és a természet, valamint az eldugott sörözők és táncos helyek egyvelegei adják a hangulatát.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Egy darabig a fürdő volt minden

Újbudáról azt írják, hogy korábban a Gellért fürdő miatt volt turistacsalogató, de újabban a fákkal szegélyezett Bartók Béla út bohém kávézókban, csodás bárokkal és művészeti galériákkal büszkélkedik.

Egyre menőbb

A lap emellett kiemelte, szuper elegáns átalakított terek és a Kopaszi-gát homokos strandjai mellett még a korábban legkedveltebb alternatív bár, a Dürer Kert is ebbe a kerületbe költözött át.

Egy nap lazulás

A Time Out szerint egy tökéletes budapesti nap egy reggelivel indul a Kelet Kávézó és Galériában, majd egy sétával folytatódik a Gellért-hegyen. A sétát a Bartók Béla úton lehet folytatni, majd érdemes ebédelni a Kopaszi-gát valamelyik hangulatos éttermében. A napot végül a Dürer Kertben érdemes zárni, ahol naponta lehet egy jót inni vagy meghallgatni egy élő koncertet.

Hatalmasat léptek előre

A felmérés még 2019-ben a 41. helyen említette Újbudát, de már akkor is azt írták, sokkal érdemesebb ellátogatni a Szatyor Bárba és a Hadikba, vagy egy sétát tenni a Móricz Zsigmond körtéren, mint a belvárosi kerületeken belül maradni.

Amerikában található a legmenőbb város

A magazin rangsorolta a városokat is (főleg erről híres). A teljes listán 37 város világváros szerepel, 2021-ben az élen San Francisco végzett. „A progresszivitás, elfogadás és fenntarthatóság tagadhatatlan kombinációjával biztosította be helyét a csúcson” – áll az értékelésben.

A legszebb viszont közel van

Készült egy lista a legszebb városokról is. Ezt Prága nyerte. A folyóirat a felmérésben résztvevő városok lakóit kérdezte szülővárosuk tulajdonságairól. Prága esetében lakosainak 83 százaléka emelte ki a város festői szépségét, amelyet a gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós elemeket ötvöző történelmi utcácskái alkotnak – írja az m7.sk.

A világsztárok imádják Budapestet