A rendőrség friss tájékoztatása szerint 2021. március 8-14. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik Magyarország közútjain. Különösen a biztonsági övre, a gyermekülésekre és a bukósisakokra fognak figyelni.

Európai ellenőrzés lesz

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. március 8-14. között Seatbelt elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Biztonsági öv, gyermekülés, bukósisak

A rendőrség Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végzi. Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgálják a rendőrök. EZ IS ÉRDEKELHET:
Razziáztak a rendőrök a népszerű magyar humorista lakásán – Ezt találták nála a zsaruk

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Sebességmérés

Január elején írtunk legutóbb nagyobb rendőrségi ellenőrzésről, akkor a kerületi rendőrök állampolgári bejelentés alapján mérték a sebességet a 3. kerület több pontján, meglepő lett az eredmény. IDE KAPCSOLÓDIK: Razzia a belvárosban: Bezáratott a rendőrség több szórakozóhelyet mert megsértették a maszkviselési szabályokat

Meglepődtek a rendőrök

Az összesített adatok még a rendőröket is megdöbbentették, hiszen januárban négy helyszínen, tizenkét óra alatt összesen 219 esetben mértek gyorshajtást. EZT IS OLVASD EL: Nincs megállás, újabb dílerre csaptak le a budapesti nyomozók – videó a razziáról

3 óra alatt 198 gyorshajtó

Ebből csak az egyik kiemelt ponton három óra alatt rekordszámban: 198 alkalommal regisztrált sebességtúllépést a kihelyezett sebességmérő. Egyikük a megengedett 50 km/h helyett 115 km/h-s sebességgel ment. A gyorshajtó sofőrökkel szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

Halálos szabálytalanság

A közlekedési balesetek 98%-a arra vezethető vissza, hogy a sofőr vagy tudatosan, vagy figyelmetlenségből nem tartotta be a közlekedési szabályokat.

Friss baleseti statisztika

Nem volt menekvés

Fokozott ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán a rendőrök az együttműködő hatóságokkal még szeptemberben. Mindenkit megállítottak, nem volt menekvés előlük – írta akkor a Kékvillogó.hu hírportál.

Bírság jár, ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv

A rendőrök közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 5 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 7 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Police.hu