A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, és ez a számokon is egyértelműen látszik. A regisztrált betegek száma 9444 fővel nőtt, és ezzel a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Közel 10 ezer napi új fertőzött

A járvány harmadik hullámának idején nagyon rossz számokkal kell szembesülnünk, ugyanis 9444 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és ezzel 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

163 halott

Lesújtó adat, hogy napi szinten százak halnak bele a járványba, a mai napon 163 többségében idős, krónikus beteget vesztettünk el, így a regisztrált elhunytak száma 16 790 főre emelkedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Nő a gyógyultak száma

Nőtt a gyógyultak száma is, ők már 349 530-an vannak, azonban az aktív fertőzöttek száma is már 141 307 főre emelkedett.

989-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 8897 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 989-en vannak lélegeztetőgépen.

Zajlik az oltás

Folyamatosan zajlik az oltás, a háziorvosok most már a hét minden napján oltanak, a beoltottak száma pedig már 1 293 414 főre nőtt. 377 343-an már a második oltásukat is megkapták.

Halad az oltási program

A kormányzati oldal szerint az oltási program rendben zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok AstraZenecát kaptak ezen a héten, és az Operatív Törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák.

Oltanak más vakcinákkal is

A háziorvosi rendelők mellett oltanak a kórházi oltópontokon is  Szputnyik és Pfizer oltóanyagokkal. Az oltópontokon szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik.

Őket is oltják

A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót.

Március 22-ig korlátozások lesznek

A járvány rendkívül gyors terjedése miatt a kormány a korlátozó intézkedések elrendelése mellett döntött, így a március 8-tól március 22-ig tartó két hétben védelmi intézkedések vannak érvényben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Mohai Balázs