Az új személyautók eladása 9,2 százalékkal nőtt Magyarországon januárban az előző év azonos időszakához képest, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 9714-re emelkedett – közölte a Carinfo.hu pénteken. Az országosan eladott autók jelentős része az agglomerációban találhatott gazdára, így az utakon szép lassan, hónapról-hónapra egyre több autó lesz.

Az adatok szerint a személygépkocsi márkák közül a magyar piacon a legtöbbet Suzukiból adták el az év első hónapjában, összesen 1588-at, a márka piaci részesedése 16,35 százalék volt. Skodából 881, Fordból 856, Volkswagenből 767, Opelből pedig 687 kelt el.

Az agglomeráció útjain óriási problémát jelent az egyre több gépjármű. A 10-es út már így is kapacitásai felett működik, hasonló a helyzet a csepeli agglomerációban, és Budakeszi térségében is egyre rosszabb a helyzet.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Botrány a neten! Lezárnák Budakeszit az átmenő forgalom elől

A KSH statisztikái szerint egyre többen költöznek ki az agglomerációba, ezzel együtt folyamatosan csökken a főváros lakossága. Budapesten és környékén csaknem 3 millió ember él. Az egglomeráció legnépesebb városából, Érdről naponta 30 ezer ember megy be minden nap Budapestre, közülük sokan autót használénak.

Besokalltak a szigetszentmiklósiak az óriási dugóktól, kemény levelet írtak a helyi vezetőknek

A közlemény szerint 54,4 százalékkal, 105-re nőtt a januárban forgalomba helyezett új motorkerékpárok száma. A márkák közül a Hondából adták el a legtöbbet 32-t, ez a márka fedi le a piac 30,48 százalékát.

Itt az M10-es útért harcolók petíciója, sok tízezer aláírást várnak

A kishaszongépjármű-piac januárban 21,8 százalékkal, 2007 darabra bővült az előző év azonos időszakához képest. Az ilyen típusú járművek közül a márkákat tekintve a Fordból adták el a legtöbbet 660-at, a márka piaci részesedése 32,87 százalék volt.

A Ford Magyarország pénteken arról tájékoztatta a sajtót, hogy kishaszonjármű kategóriában tavaly piacvezetők lettek, miután ebben a kategóriában 6102 darab járművet értékesítettek, a márka piaci részesedése 26,85 százalék volt, ami annyit jelent, hogy tavaly minden 4. újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford volt.

MTI/BPK információ, kiemelt kép: illusztráció