Célszerű tájékozódni, mielőtt most hétvégén útnak indulunk, ugyanis a szombati munkanap miatt a vonatok, buszok, gyermekvasút, a HÉV és a metró is a szombati menetrendtől eltérően közlekedik majd, valamint a parkolásért is fizetni kell.

Pénteki menetrend

A március 26-i munkanap-áthelyezés miatt a vonatok ma a munkanapi, 26-án pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek. A szombati munkanap ellenére a budapesti Gyermekvasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint járnak, 40-50 percenként indulnak a végállomásokról, számolt be róla a MÁV a honlapján.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A HÉV-ek közlekedése a munkanap-áthelyezés idején:

  • a H5-ös és a H7-es HÉV március 25-én, pénteken a tanítási időszakban hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint, míg március 26-án, szombaton a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint jár;
  • a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán március 25-én és 26-án is a munkanapi menetrend lesz érvényben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A BKK közlése

A Budapesti Közlekedési Központ közölte, a szombati munkanapon a közösségi közlekedési járatok az iskolaszüneti, pénteki menetrend szerint közlekednek.

A 3-as metró helyett

A 3-as metró helyett ezen a napon a pótlóbusz 21.15-ig a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik. Ezt követően üzemzárásig a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között jár a pótlóbusz. Vasárnap a 3-as metró helyett Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik a pótlóbusz a felújítás miatt. Felhívták a figyelmet arra, hogy az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni – közölte az MTI.

A parkolásért is fizetni kell

Mivel a szombati nap munkanap lesz, ezért a parkolásért is fizetni kell.

FRISS!

Óraátállítás

A hétvégén vasárnap is figyelni kell, ugyanis vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára kell állítani. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonat menetrendjét befolyásolja, valamint a Volánbusz néhány hajnali járatát is érinti – közölte a MÁV-Volán-csoport. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is arra hívta fel a figyelmet, hogy vasárnap hajnalban változik egyes éjszakai járatok menetrendje. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Wikipédia