Hét évvel ezelőtt már meghirdette egyszer, akkor még jóval kevesebbért is megvált volna tőle.

Nem most döntött az eladása mellett

Galambos Lajos hét évvel ezelőtt már elhatározta, hogy pénzzé teszi a hatalmas birtokot. Akkor 2,6 milliárd forintnak megfelelő euróért kínálta a Pénzcentrum cikke szerint. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért nem tudta eladni

A szóban forgó ár irányár volt. A mocsai birtok azonban nem talált gazdára, nem is találhatott. Akkor ugyanis egy időre bűnügyi zár alá vették a kúriát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

2022-ben megint el akarta adni

Tavaly a válását követően Lajcsi ismét megpróbálta értékesíteni a hatalmas birtokot. A 2000 négyzetméteres, 30 szobás ingatlanért 10 millió eurót szeretett volna kapni. Ha sikerült volna, 3,6 milliárd forint üthette volna a markát.

Nem hitte, hogy egyszer el fogja adni

A trombitaművész 2022 elején arról beszélt, hogy hatalmas, felbecsülhetetlen értékkel bír számára a kúria. Elmondta, a gyermekeit oda vitték haza a kórházból és ott is nőttek fel. Akkor még nem hitte, hogy egyszer értékesíteni fogja a birtokot.

Új fejezet kezdődött az életében

Miután elvált, elérkezettnek látta az idejét, hogy eladja a mocsai birtokot. Erről egyeztetett előzetesen a gyermekeivel, és közös döntés született.

Egy részét azért megtartaná a birtoknak

Galambos Lajos korábban már elmondta, 8000 négyzetmétert meg szeretne tartani a birtokból. Ezt leválasztották, önálló bejárattal rendelkezik. Egy családi lakóparkot tervezett.

Felosztották a területet

Az ingatlanokat különféle ingatlanhirdetési portálokon találták meg, azaz szétdarabolták a területet. A legolcsóbb telket 60, a legdrágábbat 250 millió forintos áron hirdették meg. 475 milliót kértek volna az összes telekért.

Most az Esterházy-kúria is megvásárolhatóvá vált

Lajcsi ismét értékesítésre bocsátotta az eddig sikertelenül kínált kúriát. Az irányára most 13 millió euró, azaz több mint 5,1 milliárd forint. Aki ezt hajlandó kifizetni, az viheti a teljes birtokot, ami 13 ezer négyzetméter.

Ezt kapja a vevő a pénzéért

Az 5,1 milliárd forintért a hatalmas területhez tartozó fő- és melléképületek kulcsait is megkapja a vevő. A birtokon található egy több mint 100 esztendős őspark, valamint egy 120 hektáros tó is. A hirdetést ezen a linken lehet megtekinteni.

Most már muszáj lesz börtönbe vonulnia Lajcsinak

A zenész nagyon úgy fest, nem úszhatja meg a börtönt. Súlyos egészségügyi gondjaira hivatkozva halasztást kért, ám kérelmét nem fogadták el. Galambos Lajos erre válaszul a kitüntetéseit is visszaküldte a köztársasági elnökasszonynak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: archív