A trombitaművész továbbra is azt állítja, ártatlan, most pedig meglepő lépésre szánta el magát.

3 év 6 hónapra börtönbe kell vonulnia

Galambos Lajost 3 év 6 hónap letöltendő börtönre ítélték. Halasztási kérelmet adott be egészségügyi okokra hivatkozva, ám azt az igazságügyi orvosszakértő első fokon lesöpörte az asztalról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

El lehet keseredve a zenész

Lajcsi úgy döntött, hogy elkeseredettségében minden kitüntetését és díját visszaadja. A köztársaság elnöki hivatalnak visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét. Még a díszpolgári címeit sem tartja meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Irigylik tőle a kitüntetéseket

Lajcsi a Blikk számára elárulta, sokan irigylik tőle a két magas rangú állami ktüntetést. Hozzátette, a kevésbé rangos elismerések is megtisztelőek a számára. Azért döntött úgy, hogy visszaadja ezeket, mert nem akarja csorbítani a fényüket a vele kapcsolatos ügy miatt.

Az ünnepen jutott erre az elhatározásra

Galambos Lajos március 15-én döntötte el, hogy mindent visszaad. Abban bízik, hogy be tudja bizonyítani, hogy ártatlan. Hangsúlyozta, csak a bíróság állítja, hogy áramot és vizet lopott, erre tanú nincs.

Az évezred elején kapta a kitüntetéseket

A zenész 2001 augusztusában Mádl Ferenc köztársasági elnöktől és Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott először rangos kitüntetést. Öt évvel később, 2006 márciusában érdemelte ki a következőt. Ezeket Sólyom László államfőtől és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől vehette át.

Kézzel címezte a levelét

A trombitaművész kézzel írta fel a Köztársasági Elnöki Hivatalnak szánt borítékra a feladót és a címzettet is. Egy kottarészletet is rajzolt a feladó alá, amely alá azt írta: “Szevasz itt a Dáridó”. A levelet személyesen Novák Katalinnak címezte.

Nagy megtiszteltetés volt neki a két díj

Lajcsi megírta Novák Katalinnak, hogy nagy elismerés volt számára, hogy két különböző kormány is díjazta munkásságát. Ez bizonyítja, hogy politikailag független volt. Megírta azt is, hogy nem tudja elfogadni a bíróság döntését.

Ezzel indokolta, hogy visszaadja a díjakat

A zenész nem szeretné, ha a díjak fényét és méltóságát beárnyékolná az az ügy, ami vele kapcsolatos. Bár a díjakra méltónak tartja magát, mégis arra az elhatározásra jutott, lemond róluk. Ezeket visszaadja a Köztársasági Elnök Asszonynak.

Ezek is érdekelhetnek!

Ebben bízik

Lajcsi reméli, hogy a jövőben olyan döntés születik az ügyében, hogy ismét méltó módon viselheti a díjakat a nyilvánosság előtt. Úgy szeretné ezt megtenni, hogy senkiben ne keltsen ez rossz érzést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: TV2