Teljesen elvonul a nyilvánosságtól a 89 éves Vitray Tamás. A volt televíziós válása óta egyedül él, azt mondja, nem magányos. Nincs szüksége arra, hogy gyermekei vagy tanítványai segítsenek neki a mindennapokban.

Visszavonul Vitray Tamás

Ma ünnepli 89. születésnapját Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró-riporter, a hazai televíziózás történetének egyik legismertebb alakja. Csütörtökön Friderikusz Sándor podcast műsorban jelentette be visszavonulását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden reggelét tornával indítja

A volt televíziós arról is beszélt, hogy a kilencvenhez közel is kifogástalan egészségnek örvend, de sokat is tesz jó kondíciójáért. Minden reggelt tornával indít, ami egyfajta kötelező program a számára, sokat szobabiciklizik, ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy megőrizze szellemi frissességét.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

2 éve vált el

Vitray Tamás és Kállai Bori 2019-ben jelentették be, hogy 32 év házasság után elválnak. A televíziós akkor költözött el Gödről, a közös családi házban a felesége maradt. Azóta egyedül él óbudai lakásában, de azt mondja nem magányos.

Nem igényel segítséget

„Három naponta eljárok vásárolni, és bár eleinte hajdani tanítványaim, illetve gyermekeim is felajánlották, hogy segítenek a mindennapi teendőkben, de nem tartok rá igényt, teljesen önellátó vagyok” – mondta a volt tévés.

Nem akar többet szerepelni

A Kossuth-díjas legenda a műsor végén bejelentette, hogy Túlságosan idős ahhoz, hogy továbbra is rendszeresen szerepeljen a nyilvánosság előtt.

Elég volt

„Ez a saját döntésem. Holnap kezdem a kilencvenedik életévemet, nem kell többet szerepelnek, hiszen nem versenyzek: ez nem távfutás vagy távúszás. Nem akarok a híres aggastyán lenni, aki még a 90. életévében is mutatkozik: minden nagyon szép, minden nagyon jó, de ennyi elég volt” .

Be nem tartott ígéret

“Egyszer már az orrom alá dörgölték, hogy azt mondtam, 45 éves korom után nem mutatkozom a képernyőn. Nem tartottam be. Mindenki úgy akarta értelmezni, hogy eltűnök a képernyőről – annak jobban örültek volna a kollégai körök… Lehet, hogy elgyengülök, és mondjuk, a 100. születésnapomon bevezet két csinos nő, és fogak nélkül el fogok valamit motyogni”

1958-ban kezdte a pályáját

Először 1958. augusztus 5-én szerepelt a televízióban, amikor angoltudása miatt felkérték, készítsen interjút amerikai atlétákkal. A televíziózásban eltöltött 61 éve alatt számos riportot, szórakoztató- és sportműsort készített, a legtöbb tévés élő műsor közvetítése is az ő nevéhez kapcsolódik. A Magyar Televízió archívumában körülbelül 4000 műsora van regisztrálva.

2009-ben bocsájtották el az MTV-től

Összesen 21 téli és nyári olimpiáról tudósított, 15 könyvet írt, 27 magas rangú kitüntetéssel ismerték el munkásságát, 2005-ben Kossuth-díjat vehetett át. A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanáraként és professor emeritusaként is tevékenykedett. A Magyar Televízió örökös tagja, 2009-ben Medveczky Balázs, az MTV akkori alelnöke költségcsökkentésre hivatkozva elbocsátotta az MTV-től. 

Kiemelt kép: Vitray Tamás