Szigorít a rendőrség a Pilisszentléleken. Ezentúl megbüntetik a szabálytalanul parkolókat  és azokat, akik a tiltótábla ellenére behajtanak egy- egy utcába. Az Esztergom melletti településre azóta özönlenek a látogatók, amióta Magyarország egyik legnépszerűbb sorozatát, az RTL klubon futó „Mi kis falunk”-at forgatják itt. Annyi a turista a zsákfaluban, hogy sokszor a helyi járatú busz sem tud közlekedni.

Szigorú szabályok

Szigorít a rendőrség Pilisszentléleken. A település „behajtani tilos” és „megállni tilos” jelzőtáblával ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén (amely egy kereszteződés) történő szabálytalan megállást folyamatosan ellenőrzik a város közterület-felügyeletével közösen. Ha szabálysértést észlelnek, a parkoló járművek tulajdonosai bírság kiszabására számíthatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Eddig csak figyelmeztettek

Az Esztergom melletti településen a rendőrség a forgalmasabb időszakokban rendszeresen járőrözik a faluban. Főképp a helyes parkolásra és a maszkhasználatra figyelnek. De eddig lehetőség szerint csak figyelmeztették azt, aki nem tartja be a szabályokat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pilisszentlélek a sztárfalu

Pilisszentlélek 2017-ben robbant be a köztudatba, ekkor tűzte először műsorra az RTL az itt forgatott Mi kis falunk című sorozatot. A széria olyan népszerű lett, hogy azóta is minden nyáron egy újabb évadra való epizódot forgatnak a faluban.

Télen is népszerű

A BudaPestkörnyeke.hu februárban járt a településen, akkor mínusz 6 fokban is sok turistával találkoztunk. Mindenki Teca kocsmája körül gyülekezett.

Teca kocsmája – Az Mi kis falunk, az RTL népszerű sorozatának forgatási helyszíne, Pilisszentléleken – Fotó: Budapestkörnyéke.hu

Özönlenek a turisták

A „Mi kis falunk” sorozat indulása óta rendszeresen özönlenek a turisták. Az egyre nagyobb autóforgalom egyre több gondot is okoz, mivel a zsáktelepülés útszakaszainak várakozás céljára történő igénybevétele korlátozott.

Nem lehet közlekedni a faluban

A helyiek arról számoltak be, hogy egy-egy forgalmasabb hétvégén szinte alig lehet közlekedni a parkoló autóktól, van, hogy a kapualjakba is beállnak. De előfordult, hogy a szűk utcán feltorlódó autóforgalom és sűrűn parkoló kocsik miatt beragadt a menetrend szerinti busz is.

Közel a fővároshoz, eldugott helyen

A film rendezője és producere, Kapitány Iván korábban azt mondta, azért választották Pilisszentléleket, mert itt nincs templom és ez a film szempontjából fontos. A filmes csapat azért is dönthetett a település mellett, mert közel van a fővároshoz, ez a színészek mozgatása, utaztatása miatt szempont, másrészt pedig alig 5 percre van Esztergomtól, közigazgatásilag Esztergom része, így könnyű a megközelítése is.

Konfliktust okoztak a forgatások

A településen eleinte nagyon örültek a filmeseknek, sok helyi a mai napig statisztál egyes jelenetekben. 2018-ban azonban konfliktus lett a filmezéssel járó lezárások, zajok és korlátozásokból.

Teca kocsmája – Az Mi kis falunk, az RTL népszerű sorozatának forgatási helyszíne, Pilisszentléleken – Fotó: Budapestkörnyéke.hu

Nekimentek a filmeseknek

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő 2017-ben vett egy hétvégi házat a 300 fős, csendes Pilisszentléleken. Azóta minden lehetséges fórumon nekiment az RTL Klub ott forgatott sikersorozatának, a Mi kis falunknak.

Korlátozzák a szabadságot

Morvai szerint a filmesek korlátozzák a mozgásszabadságot és a személyes szabadságot, továbbá az ingatlantulajdonosok tulajdonosi jogait is. Beadványában úgy fogalmazott, hogy a lakók csak akkor beszélhetnek az utcán, ha ezzel nem zavarják a forgatást, és még egy kiló kenyeret sem tudnak egyszerűen beszerezni a munkálatok miatt. Az ügyben minden illetékesnek levelet küldött, hogy bojkottálja a forgatási engedélyét a sorozatnak.

Rendőröket is hívtak

A Mi kis falunk egyik producere a vádakra annyit válaszolt, hogy „Minden szükséges engedéllyel rendelkezünk, amit a stábbal több alkalommal is üvöltöző Morvai Krisztina is pontosan tud, hiszen ő küldte rá a rendőröket a forgatásra két alkalommal is” – fogalmazott a producer.

Színművészek az ablak alatt

Kiderült, hogy a helyiek többsége valójában szereti a forgatást, jóban van a stábbal, van, aki még sütit is süt nekik. Sokaknak tetszik, hogy a tévéből ismert színművészek az ablakuk alatt játszanak, ezt azért kevés helyen mondhatják el Budapesten és környékén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Szabó Győző rendőrt alakít a sorozatban – Forrás: RTL klub