Az RTL Klub jelentős népszerűséget biztosított a Mi kis falunk című sorozatnak helyszínt adó Pilisszentléleknek. Meglepő, de még ilyenkor télen is egymást követik a filmsorozat miatt a településre érkezők autói az apró faluban. A fő látványosság Teca kocsmája, de az utcákon mindenfelé lehet találkozni a sorozat miatt érkezett turistákkal. Mi is körülnéztünk a Dobogókő lábánál található falucskában.

Teca kocsmája népszerű hely

„Minden olyan, mit a filmben, ez hihetetlen!” – lelkendezik a Teca kocsmájába az ablakon bekukucskáló piros dzsekis asszony és arra kéri a férjét, készítsen róla képet a kocsma teraszán. Utána cserélnek és a hölgy készít fotót a férjéről. Teca kocsmája népszerű hely, itt fényképezkedni kell! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Teca kocsmája zárva van

Fotó: BPK

Hiányzik egy fontos szobor

„Ez a kedvenc sorozatom, mindig megnézem, kíváncsi voltam a falura élőben” – mondja egy másik, barna kabátos asszony nem messze Teca kocsmájától a patak parton. Ők Budapestről jöttek, hogy körülnézzenek. A csokis briósos szobrot keresik, de nem találják, pedig kezükben a mobil azon pedig ott a fotó, a helyszín is megvan, de a szobor sehol. „Biztos, csak kellék volt” – mondja a férje, majd továbbmennek a falu főutcáján. IDE KAPCSOLÓDIK: Új megrázó részletek derültek ki Csuja Imre fiának haláláról

A legendás csokis briós – vagy valami más – a filmben és a helye most

A polgármestert alakító Csuja Imre a szoborral egykor és a szobor helye most

Pilisszentlélek a sztárfalu

Pilisszentlélek 2017-ben robbant be a köztudatba, ekkor tűzte először műsorra az RTL az itt forgatott Mi kis falunk című sorozatot. A széria olyan népszerű lett, hogy azóta is minden nyáron egy újab évadra való epizódot forgatnak a faluban. IDE KAPCSOLÓDIK: “Naponta megrogyok, ezen nincs mit szépíteni” – két fia tragikus haláláról beszélt Csuja Imre

A Mi kis falunk szereplői

Forrás: RTL Klub

Közel a fővároshoz, eldugott helyen

A film rendezője és producere, Kapitány Iván korábban azt mondta, azért választották Pilisszentléleket, mert itt nincs templom és ez a film szempontjából fontos. A filmes csapat azért is dönthetett a település mellett, mert közel van a fővároshoz, ez a színészek mozgatása, utaztatása miatt szempont, másrészt pedig alig 5 percre van Esztergomtól, közigazgatásilag Esztergom része, így könnyű a megközelítése is.

Sok látogató sétál egyet a faluban

Fotó: BPK

Konfliktust okoztak a forgatások

A településen eleinte nagyon örültek a filmeseknek, sok helyi a mai napig statisztál egyes jelenetekben. 2018-ban azonban konfliktus lett a filmezéssel járó lezárások, zajok és korlátozásokból.

Nekimentek a filmeseknek

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő 2017-ben vett egy hétvégi házat a 300 fős, csendes Pilisszentléleken. Azóta minden lehetséges fórumon nekiment az RTL Klub ott forgatott sikersorozatának, a Mi kis falunknak.

Népszerű szereplők

Forrás: RTL Klub

Korlátozzák a szabadságot

Morvai szerint a filmesek korlátozzák a mozgásszabadságot és a személyes szabadságot, továbbá az ingatlantulajdonosok tulajdonosi jogait is. Beadványában úgy fogalmazott, hogy a lakók csak akkor beszélhetnek az utcán, ha ezzel nem zavarják a forgatást, és még egy kiló kenyeret sem tudnak egyszerűen beszerezni a munkálatok miatt. Az ügyben minden illetékesnek levelet küldött, hogy bojkottálja a forgatási engedélyét a sorozatnak.

Rendőröket is hívtak

A Mi kis falunk egyik producere a vádakra annyit válaszolt, hogy „Minden szükséges engedéllyel rendelkezünk, amit a stábbal több alkalommal is üvöltöző Morvai Krisztina is pontosan tud, hiszen ő küldte rá a rendőröket a forgatásra két alkalommal is” – fogalmazott a producer.

Színház lett az utca

Színművészek az ablak alatt

Kiderült, hogy a helyiek többsége valójában szereti a forgatást, jóban van a stábbal, van, aki még sütit is süt nekik. Sokaknak tetszik, hogy a tévéből ismert színművészek az ablakuk alatt játszanak, ezt azért kevés helyen mondhatják el Budapesten és környékén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Teca kocsmája Pilisszentléleken – Fotó: BPK