A pártot váltó polgármesterrel szembe fordult ex-DK-s felesége, ráncait büszkén viselő baloldali óvónő, az elzárkózó fideszes, és persze Kutyapárt, meg helyi civilszervezet jelöltje, amely a kormánypártokra kacsingat. Szeptember 4-én időközi önkormányzati választást tartanak Óbudán. Jöhet 2019 politikai visszavágója a Flórián tér közelében. 

Tarolt az ellenzék

16-0, ennyire nyert 2019 Óbudán az önkormányzati választásokon az akkori ellenzék. A kissé szedett-vedett ellenzéki koalíció ilyen arányban söpörte el az egyéni körzetekben Bús Balázs polgármestert és csapatát az önkormányzati választásokon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2. körzet a tét

Nem az egész kerületben, csak annak egyik körzetében (Flórián tér) csaphatnak össze most össze a felek. A Fidesz szépítésben reménykedhet és abban, hogy újabb tüskét szúrhat a masszívan baloldali Budapest északi talpába, ahogy ezt tették július végén Budafok-Tétényben, ahol 10 szavazattal, de visszahódítottak egy önkormányzati egyéni körzetet – közöl választási riportot a 168.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Repedés az ellenzéknél

2019 után ugyanis ellenzéki, sőt, baloldali belharcok dúlnak Óbudán. Kezdődött azzal, hogy Kiss László Gyurcsány Ferenc kedvéért elhagyta a süllyedőnek gondolt MSZP-t és beállt DK-snak. Ez azonban gyenge kezdés volt ahhoz képest, hogy ketten is kiléptek a DK-ból, a helyi pletykák szerint pont Kiss László érkezése miatt. Az egyikőjük felesége most ringbe száll.

A két esélyes

Az Óbuda 2-es körzet a két nagy politikai tömb jelöltje között dőlhet el. Mind a két csoport új jelölttel próbálkozik. A baloldal a lemondott Hazai Iván András helyett a DK-s Kappeller Zsuzsanna nyugdíjas óvónőt indítja, míg a kormánypártok elköszöntek Csapó Harold Gábortól és egy helyben tapasztalt szereplőt, Csikósné Mányi Júliát, az Összefogás Óbudáért Egyesület elnökét küldi ringbe.

A DK-s óvónő

Kappeller Zsuzsa a Demokratikus Koalíció jelöltje, nagyon régen, még 1990-ban volt már helyi képviselő. A kormánypárti újságok szerint akkor még a Fidesz színeiben, de szerinte ez nincs így, függetlenként, egy szakmai egyesület támogatásával nyert akkor a ma már nyugdíjas óvónő.

A fideszes nem nyilatkozik

Csikósné Mányi Júliát, a Fidesz jelöltje nem élt azzal a lehetőséggel, hogy beszéljen a baloldalinak tartott lapnak. Így csak máshol nyilatkozott mondatát idézik tőle: “Én egész biztosan nem lennék képes az országot tönkretevő Gyurcsány Ferenc pártjával közösséget vállalni”.

A válasz

Erre egyfajta riposztként a 70-es éveiben járó óvónő azt mondja: “Elegem van a háborúskodó, kötekedő, a mindenkit politikailag leteperni akaró férfiakból”. “Értse meg, nem legyőzni akarom a másikat, hanem én szeretnék győzni”.

A volt gyurcsányista politikus felesége is indul

Rózsáné kétfrontos harcot folytat. Kapásból beleszáll a polgármesterbe és támogatottjába: “dr. Kiss László magasról tesz a polgárok fejére, hogy Kappeller Zsuzsanna egy újabb bábú lenne a képviselő-testületben. A Fideszről csak annyit, hogy teljesen kizsigereli az embereket az élelmiszerárak emelésével, a rezsivel, a pedagóshiánnyal”. – idéző őt a 168 óra riportja.

Futottak még

Az óbudai 2-es körzetben a valasztas.hu adatai szerint bőven lesz kire voksolni most vasárnap. Ha valaki a Kutyapártban látja a politikai fricska adás lehetőségét, megteheti, és szavazhat egy olyan jelöltre is, aki az Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület prominense és a szervezete a 2019-es választás előtt támogatásáról biztosította az akkor még polgármester fideszes Bús Balázst. 

Címlapkép: BudaPestkörnyéke.hu