A pártot váltó polgármesterrel szembe fordult ex-DK-s felesége, ráncait büszkén viselő baloldali óvónő, az elzárkózó fideszes, és persze Kutyapárt, meg helyi civilszervezet jelöltje, amely a kormánypártokra kacsingat. Szeptember 4-én időközi önkormányzati választást tartanak Óbudán. Jöhet 2019 politikai visszavágója a Flórián tér közelében. 

Tarolt az ellenzék

16-0, ennyire nyert 2019 Óbudán az önkormányzati választásokon az akkori ellenzék. A kissé szedett-vedett ellenzéki koalíció ilyen arányban söpörte el az egyéni körzetekben Bús Balázs polgármestert és csapatát az önkormányzati választásokon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2. körzet a tét

Nem az egész kerületben, csak annak egyik körzetében (Flórián tér) csaphatnak össze most össze a felek. A Fidesz szépítésben reménykedhet és abban, hogy újabb tüskét szúrhat a masszívan baloldali Budapest északi talpába, ahogy ezt tették július végén Budafok-Tétényben, ahol 10 szavazattal, de visszahódítottak egy önkormányzati egyéni körzetet – közöl választási riportot a 168.hu.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Repedés az ellenzéknél

2019 után ugyanis ellenzéki, sőt, baloldali belharcok dúlnak Óbudán. Kezdődött azzal, hogy Kiss László Gyurcsány Ferenc kedvéért elhagyta a süllyedőnek gondolt MSZP-t és beállt DK-snak. Ez azonban gyenge kezdés volt ahhoz képest, hogy ketten is kiléptek a DK-ból, a helyi pletykák szerint pont Kiss László érkezése miatt. Az egyikőjük felesége most ringbe száll.

A két esélyes

Az Óbuda 2-es körzet a két nagy politikai tömb jelöltje között dőlhet el. Mind a két csoport új jelölttel próbálkozik. A baloldal a lemondott Hazai Iván András helyett a DK-s Kappeller Zsuzsanna nyugdíjas óvónőt indítja, míg a kormánypártok elköszöntek Csapó Harold Gábortól és egy helyben tapasztalt szereplőt, Csikósné Mányi Júliát, az Összefogás Óbudáért Egyesület elnökét küldi ringbe.

A DK-s óvónő

Kappeller Zsuzsa a Demokratikus Koalíció jelöltje, nagyon régen, még 1990-ban volt már helyi képviselő. A kormánypárti újságok szerint akkor még a Fidesz színeiben, de szerinte ez nincs így, függetlenként, egy szakmai egyesület támogatásával nyert akkor a ma már nyugdíjas óvónő.

A fideszes nem nyilatkozik

Csikósné Mányi Júliát, a Fidesz jelöltje nem élt azzal a lehetőséggel, hogy beszéljen a baloldalinak tartott lapnak. Így csak máshol nyilatkozott mondatát idézik tőle: “Én egész biztosan nem lennék képes az országot tönkretevő Gyurcsány Ferenc pártjával közösséget vállalni”.

A válasz

Erre egyfajta riposztként a 70-es éveiben járó óvónő azt mondja: “Elegem van a háborúskodó, kötekedő, a mindenkit politikailag leteperni akaró férfiakból”. “Értse meg, nem legyőzni akarom a másikat, hanem én szeretnék győzni”.

A volt gyurcsányista politikus felesége is indul

Rózsáné kétfrontos harcot folytat. Kapásból beleszáll a polgármesterbe és támogatottjába: “dr. Kiss László magasról tesz a polgárok fejére, hogy Kappeller Zsuzsanna egy újabb bábú lenne a képviselő-testületben. A Fideszről csak annyit, hogy teljesen kizsigereli az embereket az élelmiszerárak emelésével, a rezsivel, a pedagóshiánnyal”. – idéző őt a 168 óra riportja.

Futottak még

Az óbudai 2-es körzetben a valasztas.hu adatai szerint bőven lesz kire voksolni most vasárnap. Ha valaki a Kutyapártban látja a politikai fricska adás lehetőségét, megteheti, és szavazhat egy olyan jelöltre is, aki az Óbudáért-Békásmegyerért Egyesület prominense és a szervezete a 2019-es választás előtt támogatásáról biztosította az akkor még polgármester fideszes Bús Balázst. 

Címlapkép: BudaPestkörnyéke.hu