Mindössze 28 500 forint nyugdíjat kap kézhez havonta Pál Éva. A Neoton Família egykori énekesnője nehéz éveket tudhat maga mögött, negyvenegymilliós devizahitelétől megszabadult, egy korábbi adósság azonban élete végéig terheli a nyugdíját.

Anyagi csődbe került

A Neoton egykori sztárja nehéz időket élt meg az elmúlt évek során, ugyanis egy évtizedekkel ezelőtt felvett svájci frank hitel miatt anyagi csődbe került. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eladta a házát

Amilyen kilátástalannak tűnt azonban a helyzete, olyan hamar meg is oldódott a gond, ugyanis Évának öt nap alatt, még az árverezés előtt, sikerült eladnia házát, a megmaradt pénzből pedig sikerült vásárolnia egy kisebb házat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kóklerek kerültek az útjába

A ház azonban el volt hanyagolva, az énekesnő beköltözésük után azonnal felújításba kezdett. Ebben sem volt szerencséje, ugyanis szakemberek helyett kóklerek kerültek az útjába.

Rengeteg pénzt bukott

„Szörnyű munkát végeztek. Beltéri csöveket raktak kintre is, ami aztán be is szakadt. Újra kellett csatornázni, és kezdhettünk mindent elölről. Rengeteg pénzt buktam, de most már fellélegezhetek, mert kész van. Az éveken át tartó küzdelem megszűnt” – mondta a Borsnak a Neoton egykori sztárja, aki ráadásul az első vállalkozásából eredő felhalmozott tartozástól sem tudott megszabadulni.

Élete végéig vonják a pénzt

„Naivan csináltam egy közös vállalkozást, de inkorrekt partnert találtam. Egy 1 millió forintos kiegyenlítetlen számlából 3,5 milliós tartozást lett, és végrehajtás alá került a cég. A különbözetet a 49 ezer forintos nyugdíjamból vonják, így életem végéig a 28 500 forintos minimumnál nem fogok többet kapni” – árulta el az énekes.

„Mindig megoldottam mindent”

„Nem akarok panaszkodni, mindig megoldottam mindent, és a fiam óriási segítség számomra. Nagy iskola volt ez nekem, tanultam belőle. Mindig is dolgoztam, most az egyik szolidaritási mozgalom etikai bizottságának vagyok az elnöke, juttatás nélkül. Nagy reményeim és terveim vannak, remélem, a színpadon is kapok lehetőségeket idén” – árulta el Pál Éva.

Tíz éve senki sem látogatta

„Ápolok egy idős nénit, aki nekem köszönheti az életét. Máskor is segítettem már, ha láttam, hogy az utcán rosszul lett valaki. Így volt Icuka nénivel is. Hazavittem magamhoz, aztán kiderült, hogy a közelben lakik. Tíz éve nem látogatta már senki” – olvashattuk a BudaPestkörnyéke.hu decemberi cikkében.

Szívszorító helyzet

Pál Éva hozzátette, „közel kerültünk egymáshoz, sokat megyek át hozzá, csicsergünk. Rendszeresen elkísérem orvoshoz és bevásárolni, alaposan ki is takarítottam nála.” Az énekesnő más időseket is látogat, egy alkalommal viszont tragédiával szembesült.

Kulcs a biztonság kedvéért

„Volt egy másik néni, Márta. Egyszer vittem neki süteményt, felakasztottam a zacskót a kilincsre. Mikor legközelebb mentem néhány nap múlva, a szatyor még ott lógott. Kiderült, hogy elesett otthon, gerinctörést szenvedett, és meghalt. Nagyon megviselt az eset. Hogy ez ne ismétlődhessen meg, megkértem Icukát, hogy adjon kulcsot a lakásához a biztonság kedvéért”- mesélte.

Perceken múlt az élete

Mint kiderült, elképesztő szerencse, hogy ezt megtették. „Három héttel később Icuka szívrohamot kapott. Annyi ereje volt, hogy telefonáljon nekem. Hozzá siettem, a kulccsal bejutottam, közben hívtam a mentőket. Az orvosok később azt mondták, ha tizenöt perccel később érkezik a segítség, akkor már nem élne” – idézte fel a drámai pillanatokat a Neoton Família sztárja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pál Éva. Forrás: Youtube.