Nagy Grófo cigány muzsikus 2020 december harmadikán veszítette életét, pontosan egy hónappal azután, hogy megjelentek nála a koronavírus első tünetei.

Így emlékeznek meg rá

Szokásainkhoz híven meglátogatjuk a sírjánál, és mi, a gyermekei a kedvenc dalait fogjuk elénekelni. Ezt követően visszamegyünk a szülői házhoz, oda, ahol ő élt, és az asszonyok elkészítik a kedvenc ételeit. Mivel az évforduló szombatra esik, a fellépések miatt vasárnapra ütemeztük a megemlékezést. Misét tartunk, ide mindenki eljöhet majd, aki szerette – mondta el Kis Grófo a Bors azon kérdésére, hogyan emlékezik meg a család édesapjuk elvesztéséről.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A telefonjából se tudta kitörölni

A művész azt mondta, hihetetlen, hogy két év telt el. „Elfogadni soha nem tudjuk, csak annyit tehetünk, hogy megpróbálunk ezzel a veszteséggel együtt élni”. Hozzátette, a telefonjában is őrzi a számát, mivel egyszerűen képtelen lenne kitörölni.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Mindig gondol rá

„Mindenki máshogy tudja feldolgozni a gyászt. Mi rendkívül szoros kapcsolatban voltunk édesapámmal. Tudom, hogy elment, de ennek ellenére sem tudom a mai napig elhinni. Nincs olyan nap, vagy óra, hogy ne gondolnék rá. Az öcsém nevében is beszélhetek: erősek vagyunk, mert mindkettőnknek vannak gyerekei, miattuk pedig egy pillanatra sem hagyhatjuk el magunkat.”

Erős akar maradni

Arról is mesél, hogy nagyapja 33 éves volt, amikor elhagyta 9 éves kisfiát, aki ezért nem tudta megtapasztalni, milyen az igazi édesapai szeretet. „Az édesanyja volt a mindene, de amikor a nagymamám elhunyt, mindig azt mondta nekem és a testvéremnek: szerettem anyámat, és fáj, hogy elment, de erősnek kell lennem, mert ti itt vagytok nekem. Mi is ezt tesszük” – fűzte hozzá.

Fehér galamb képében jelent meg álmában

Visszük azt a hagyományt, amit képviselt, és szeretnénk továbbadni a gyermekeiknek. Éltetjük, mert ő mindig élni fog a szívünkben – jelentette ki. Megjegyezte, az két évben ritkán, talán háromszor álmodott vele. „Viszont nagyon érdekes számomra, mert minden alkalommal hófehér galamb formájában jön el. Igaz dolgot hoz el, olyat, ami meg is történik” – fogalmazott Kis Grofó.

Koronavírusban veszítette életét.

December 3-án, 49 évesen hunyt el Nagy Grófo cigány muzsikus, pontosan egy hónappal azután, hogy megjelentek nála a koronavírus első tünetei. Fiával, Kis Grófoval egyszerre kerültek kórházba a fertőzéssel, mindkettőjüket súlyos tünetekkel kezelték.

El sem tudtak tőle búcsúzni

Bár az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, az apa nem élte túl a betegséget. Szerettei el sem búcsúzhattak a kórházban életéért küzdő családfőtől. A temetést a család szerette volna szűk családi körben megtartani, végül úgy döntöttek, az őt övező szeretet és tisztelet okán a nyilvánosságot nem kizárva kísérik az utolsó útjára. 2020. december 19-én, szombaton délelőtt helyezték örök nyugalomra a fiatalon elhunyt Kozák Lászlót.

Senki sem hordott maszkot

Rendőrségi ügy is lett a temetésből, mert az akkor érvényben lévő járványvédelmi intézkedéseket, például a maszkviselést szinte senki sem tartotta be a temetésen. A 29 éves énekes édesapja szintén zenész volt.

Hintón temették

Megvalósítják édesapja álmát

Korábban beszámoltunk róla, hogy Grofo egy szeptemberi videóban arról beszélt, megvalósítják a covidban elhunyt édesapja nagy tervét Szolnokon. Testvéreivel egy panzióval egybekötött éttermet nyitnak. Bízik abban, hogy nemsokára megnyithat a vendéglátóhely, mert ő már nagyon várja. Az is kiderült, hogy Szolnokon, az Abonyi úton nyitják meg a helyet, közvetlenül a Szolnok táblánál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön az előadó édesapja látható, forrás: Facebook.)