Súlyos baleset történt csütörtökön a Ferihegyre vezető úton. Négy autó ütközött, a balesetben egy ember meghalt. A karambol okozója elmenekült a helyszínről. A férfit pénteken délután fogták el Pilisen.

Sok autó karambolozott

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt ,négy autó ütközött össze csütörtök délután a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton, a repülőtér D portájánál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felismerhetetlenségik összetört az autó

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián

Elmenekült a baleset okozója

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: bűnügyi helyszínelők érkeztek a balesethez, nyomozókutyát is bevetettek. Nem kizárt, hogy nem minden sofőr maradt a helyszínen, vagy drogot keresnek. Az áldozat hozzátartozói közben megérkeztek, nagyon sírnak. 

Egy ember meghalt

A baleset következtében egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, több személy pedig megsérült.

Legmagasabb prioritás

Az Országos Mentőszolgálat közösségi-oldalán a baleset kapcsán azt írta, hogy „Rutinos mentésirányító bajtársunk a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést és a mentőhelikopteren kívül, több földi mentőegységet is riasztott segítségül”.

A reptéri mentők is kivonultak

A Facebookon arról is írták, hogy a reptér ellátását biztosító Airport Medical Service rohamkocsiját is a helyszínre vezényelték. A “Doctor 10” hívójelű mentő, a szigorú reptéri előírások miatt, csak rendkívüli helyzetben hagyhatja el a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér betonját, mégis évente kb. 8-10 alkalommal riasztja a Központi Mentésirányítás a gyorsforgalmi úton történő balesetekhez is.

Lezárták az érintett utat

A rendőrök a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszt a Gyömrői úttól a Vecsési leágazóig mindkét irányába lezárták. A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja

A baleset okozója elhagyta a helyszínt

A rendőrség péntek délután azt írta, hogy a baleset feltételezett okozója a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta.

Pilisen fogták el a férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói B. Richárdot azonosították, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A férfit 2021. május 7-én 14 óra 45 perckor Pilisen a rendőrök elfogták, elszámoltatása folyamatban van.​

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – MTI/Mihádák Zoltán