Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Áramlopás

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

30 millió

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lajcsi verdiktje

A 2 év 10 hónap börtön mellett Lajcsit három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

Feleségét felmentették

A bíróság az ügy további két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, 6 vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélt.

További büntetések

Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, 3 vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

Lajcsi nyilatkozata

 A zenész a Blikknek nyilatkozott: Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott … Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet … Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet.

Korábban írtuk:

Lajcsi nem ment el

A mai ítélethirdetésen a zenész és felesége nem jelent meg. Amúgy számítani lehetett arra, hogy ma döntés születik. Az ítélet nem jogerős.

Enyhének mondható az ítélet

A Blikk taglalása szerint a bíróság biztosan figyelembe vette, hogy a vádlott állami díjjal kitüntetett művész büntetlen előéletű, három gyereke van és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik.