Futóverseny miatt szombaton és vasárnap jelentős közlekedési változásokkal kell számolni a fővárosban, egyebek mellett egész hétvégére lezárják a Pázmány Péter sétányt. A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás járatokat ajánlotta a közlekedőknek.

Egész hétvégére

Szombaton 8 órától vasárnap 21 óráig lezárják a XI. kerületi Pázmány Péter sétányt. A 154-es buszok mindkét nap rövidített útvonalon, a BudaPart helyett Újbuda-központig közlekednek.

Nem kevés helyszín

A futóverseny napján, vasárnap időszakos és szakaszos lezárásokra kell számítani a Pázmány Péter sétány – budai alsó rakpart – Döbrentei téri felhajtó – Szent Gellért tér – Szent Gellért rakpart – Várkert rakpart – Ybl Miklós utca – Apród utca – Attila út – Alagút utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart – Árpád fejedelem útja – Margit híd északi felhajtó – Margit híd – Margitsziget Központi út – Árpád hídi felhajtó – Árpád híd – Tavasz utca – Árpád fejedelem útja – Üstökös utcai rakparti lehajtó – budai alsó rakpart – Egry József utca rakparti felhajtó – Műegyetem rakpart – Pázmány Péter sétány útvonalon.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyalogosokat is érinti

A gyalogosoknak átadott pesti alsó rakpart mellett a Szabadság hidat is lezárják a közlekedők elől. Még részletesebben a félmaraton miatt lezárásokról ide kattintva tájékozódhatsz.

Reggelre ajánlják

Vasárnap reggel a szokásosnál sűrűbben járnak a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Délután 2-ig

A lezárások miatt vasárnap a 8 és 12 órai rajtokat követő egy-másfél órás időszakokban az érintett járatok rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek.

Villamosok

A 2-es, a 2B, a 2M villamosok a Boráros tér és a Széchenyi István tér között nem közlekednek, a 19-es, 41-es villamosok a Bem rakpart helyett a Széll Kálmán tér érintésével járnak. A 47-es, 49-es villamosok csak Budán közlekednek, Pest és Buda között a 4-es metróval vagy a 7-es, 133E autóbuszokkal lehet utazni.

Ezek sem

Nem közlekedik továbbá a 16-os autóbusz, a 83-as trolibusz pedig a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán át jár, nem érinti a Fővám teret. Az 5-ös, a 105-ös és a 178-as autóbuszok a Krisztina tér és az Erzsébet híd között terelve, a Hegyalja út, Mészáros utcán át járnak.

A Margitsziget is érintett

A 26-os autóbusz nem közlekedik, a 226-os autóbusz a Göncz Árpád városközpont és az Óbudai-sziget között jár, de a Margitszigetre nem tér be. A 29-es, a 118-as, a 134-es, a 137-es, a 218-as és a 237-es buszok nem hajtanak be a Szentlélek téri végállomáshoz, a buszokra a Flórián téren lehet felszállni.

A 34-es is

A 34-es és a 106-os autóbusz Óbuda felé nem áll meg a Margitsziget/Árpád híd, a Szentlélek tér és a Flórián tér megállóhelyeken – ismertette közleményében a BKK.

Címlapfotónk a Vivicittán készült.