Elfogták a kőbányai fejszés őrjöngőt! A férfi a Napfény mosodában akart pénzhez jutni, de nem jött be a terve. Mint kiderült: más is van a 38 éves B. Krisztián rovásán.

Pénzt akart lopni

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Fejszével a kezében

Megdöbbentő lopási kísérletről érkeztek hírek a 10. kerületi Napfény mosodából. Egy titokzatos férfi egy fejszével és egy pár cipővel a zsebében próbált meg kirabolni egy önkiszolgáló mosodát. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet.

Nem mosni érkezett

 „A kameránk rögzítette, hogy délután háromnegyed 5 óra körül egy férfi szájmaszkban és sapkában elkezdte kitépkedni a blokkokat a fizetőautomatánkból. A behatoló nem mosott, hanem azonnal elkezdte piszkálni a gépet, és egyszer csak a kabátja hátuljából előhúzott egy fejszét, és elkezdte ütögetni az automatát” – tudta meg a Metropol a Napfény mosoda egyik munkatársától.

„Elkezdte a rést feszegetni”

„Van egy nyílás az eszközön – ahol bedugják a papírpénzt az emberek –, oda benyomta a fejszét, és elkezdte ezt a rést feszegetni vele. Az biztos, hogy nem arról van szó, hogy beragadt a pénze, és csak azt akarta visszaszerezni, ugyanis sosem volt példa ilyenre, plusz nem is fizetett semmit előtte” – folytatta a dolgozó.

Alkatrészcsere

A mosógépnél a történtek után nem működött a készpénzes fizetés, így egy alkarészt ki kellett cserélni.

Elfogták az elkövetőt

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, így a BRFK a férfi megtalálása érdekében február 16-án felhívást adott ki. A ferencvárosi rendőrök március 13-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Krisztiánt.

Laptopot lopott

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves budapesti férfi március elsején a délutáni órákban betört egy X. kerületi lakásba és onnan ellopott egy laptopot, így a kőbányai nyomozók már lopás elkövetése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. B. Krisztián mindkét bűncselekmény elkövetését elismerte, írja a police.hu.

Rablás a villamoson is

A rablók mindenhol feltűnhetnek. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy felült egy asszony a 6-os villamosra, majd nem sokkal később odalépett hozzá egy férfi, aki kést vett elő és pénzt követelt tőle. Az asszony átadta a nála lévő pénzt, ezt követően a tettes valahol a Petőfi híd és a végállomás közötti szakaszon, a 11. kerületben az egyik megállóban leugrott a villamosról és elfutott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: illusztráció