Pénzt szeretett volna kérni a férfitól, majd amikor nem kapott, akkor elvette az életét. Társa pedig nem nyújtott segítséget neki, holott végignézte a történteket.

Lakat alatt a gyanúsított

Már a rendőrségi fogda vendégszeretetét élvezi az a 30 éves B. Ferenc, aki a gyanú szerint halálra vert egy férfit a 7. kerületben, a Klauzál téren – közölte oldalán a rendőrség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghökkentő bűncselekmény

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, augusztus 10-én nem sokkal hajnali egy óra előtt érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az erzsébetvárosi téren egy akkor ismeretlen személyazonosságú holttestre bukkantak. Gyorsan kiderült, hogy halálát idegenkezűség okozta, így hajtóvadászat indult a tettes után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A helyszínelés pillanatai

MTI/Mihádák Zoltán

Ez volt az előzmény

Szerencsére fél nap sem kellett és a 8. kerületi Rákóczi téren elfogták az ukrán állampolgárságú férfit. A történtek előzményéről annyit lehet tudni, hogy B. Ferenc a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától.

A hallgatást választotta

Mivel nem kapott, ezért nekiesett a 49 éves férfinek, akitől ötezer forintot zsákmányolt. Halált okozó testi sértés és rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, s egyúttal őrizetbe vették. Vallomást nem tett.

Alkoholt vettek a rabolt pénzből

Kiderült az is, hogy az elkövető társaságában volt egy 46 éves férfi is, aki ugyan nem vett részt a bántalmazásban, azonban tétlenül nézte, ahogy cimborája halálra veri áldozatát. Később aztán az elvett pénzből együtt boroztak. Természetesen ellene is büntetőeljárás indult.

Ennyit kaphat, ha elítélik

A 46 éves férfit segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolják. Amennyiben B. Ferencet nem emberölésben, hanem halált okozó testi sértésben és rablásban mondják ki bűnösnek, akkor legfeljebb tizenkét évet tölthet a rácsok mögött.

Homokkal szórták fel a vérnyomokat a helyszínen

A kameraképek segítettek

A holttestet a Tények információi szerint francia turisták találták meg, a vérbe fagyott testen rengeteg sérülést láttak. Az 50 év körüli, kopasz férfit a környéken Zoltánként ismerték. Az egyenruhások a térfigyelő kamerák képei alapján azonosították az elkövetőt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyilkosság helyszíne

(Kiemelt képünk a rendőrség videójából származik, cikkünkben az MTI fényképét, illetve saját fotónkat használjuk.)