„Erre a kis időre már minek kínozzam magam ilyenekkel” – jelentette ki Bodrogi Gyula, aki azt elmondta, hogy nem tart attól, hogy emiatt bármi baja lesz. Ugyanakkor az italt mértékkel fogyasztja, tiltott szerekhez pedig sosem nyúlt.

Nem feltétlenül rossz dolog

„Elég régóta pöfékelek már. Egyszer három évig nem szívtam, de aztán valahogy visszaszoktam” – mondta el a Blikknek a 88 éves Kossuth-díjas színművész. „Azóta cigarettázom, és nem áll szándékomban letenni. Jólesik rágyújtani, megnyugtat. Ez egy szokás, ami nem feltétlenül rossz” – tette hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem aggódik a betegség miatt

A Nemzet Színésze nem aggódik amiatt, hogy káros szenvedélye milyen hatással lehet az egészségére. Ő eddig semmilyen negatívat nem tapasztalt, és nem tart attól sem, hogy a jövőben bármilyen betegsége kialakulhat emiatt, mondván, eddig se volt tőle semmi baja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Édesanyja a jó példa

„Erre a kis időre már minek kínozzam magam ilyenekkel. Szerintem a halálomig cigarettázni fogok. Az elmúlás így is, úgy is bekövetkezik egyszer, ha dohányzom, ha nem. Nem félek attól, hogy bármi bajom lenne tőle” – magyarázta. Hozzáfűzte, erre édesanyja a jó példa, aki hatvanhárom évig dohányzott, majd egyszer csak letette, mert már nem kívánta. Egészségkárosodást azonban nem okozott nála.

Az alkohol néha belefér

Az itallal már azonban abszolút másképp van. Nem tagadja, szívesen fogyasztja, de csak mértékkel. Szavaiból az is kiderül, hogy ez nem mindig volt így – főleg fiatalabb korában. „A színészélethez hozzátartoznak az előadás utáni hosszas beszélgetések a büfében vagy egy bárban, ezek során legurul néhány pohár” – vélekedett.

Mindig tudta, hol a határ

Szerinte ezzel semmi baj nincs, amíg az ember tudja, hol a határ, és ezt valahogy mindig megérezte. Mint fogalmazott, „fiatalként persze, én is élveztem az életet, szerettem mulatni, de amikor esetleg már olyan volt a helyzet, hogy aggódni kellene értem, a szervezetem valahogy mindig jelezte: Gyula sok lesz, állj le!”

A mértékletesség híve

Ilyenkor észbekapott, s visszavett. Aztán ahogy megöregedtem, én is lecsendesedtem, de persze, ha alkalom van, szívesen koccintok egyet a többiekkel. A mértékletesség híve vagyok – jelentette ki, megjegyezve, hogy a kábítószereket azonban nagy ívben kerülte.

Drogokat nem próbált ki

„Tiltott szerekhez sose nyúltam. A szakmában előfordult, hogy valaki ilyeneket fogyasztott, én viszont még a közelébe se mentem. Nekem sosem volt ilyenekre szükségem ahhoz, hogy helyt tudjak állni a munkában és az életben” – fogalmazott a színészlegenda.

Belevetette magát a munkába

Mint arról korábban beszámoltunk, Bodrogi Gyulát a családja és a színházi közeg tartja jó formában. Nem panaszkodik, még annak ellenére sem, hogy ebben az évben több alkalommal került kórházba, megesett, hogy súlyos állapotban volt. Az elmúlt hónapokban már teljes erőbedobással dolgozik

Kiváló egészségnek örvend

„Az én koromban már csak totyog az ember, a színház falain belül, a reflektorfényben viszont valósággal repked. Mindmáig autóval járok a próbákra és az előadásokra egyaránt, hiszen az egészségi állapotom kiváló” – fogalmazott a nemzet színésze.

Nem akar visszavonulni

Bodrogi Gyula elmondása szerint mindig van teendője, és jelenleg elfoglalt embernek érzi magát. Jó érzéssel tölti el az, hogy számítanak a munkájára. Elmondása szerint őt a színpad, a színház élteti, így amíg csak teheti, játszani fog. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor.)