Bejelentette az RTL, hogy megkezdődött a Mi kis falunk című sorozat hatodik évadának forgatása Pilisszentléleken. A tévéműsor miatt annyi a turista a településen, hogy már a rendőrségnek kellett lépnie, hogy tartsák be a szabályokat.

Indul az újabb évad forgatása

Jön a Mi kis falunk 6. évada, már elkezdték a forgatást Pilisszentléleken. A készítők ezúttal is rengeteg vicces fordulatot ígérnek, a régi szereplők mellé pedig újak is érkeznek majd az újabb évadban. Az RTL már a megnövekedő turistaforgalomra is gondolt, mert közleményt adtak ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Az RTL is rendet akar

Az RTL stábja arra kéri a Piliszentlélekre kirándulókat, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési és járványügyi előírásokat, óvják az ottlakókat.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Szigorít a rendőrség

Közben szigorít a rendőrség is a Pilisszentléleken. Ezentúl megbüntetik a szabálytalanul parkolókat  és azokat, akik a tiltótábla ellenére behajtanak egy- egy utcába. Az Esztergom melletti településre azóta özönlenek a látogatók, amióta a Mi kis falunkat forgatják itt. Annyi a turista a zsákfaluban, hogy sokszor a helyi járatú busz sem tud közlekedni.

Özönlenek a turisták

A „Mi kis falunk” sorozat indulása óta rendszeresen özönlenek a turisták. Az egyre nagyobb autóforgalom egyre több gondot is okoz, mivel a zsáktelepülésen kevés a parkolóhely. A helyiek arról számoltak be, hogy egy-egy forgalmasabb hétvégén szinte alig lehet közlekedni a parkoló autóktól, van, hogy a kapualjakba is beállnak, de előfordult, hogy a szűk utcán feltorlódó autóforgalom és sűrűn parkoló kocsik miatt beragadt a menetrend szerinti busz is.

Kemény bírság

A település „behajtani tilos” és „megállni tilos” jelzőtáblával ellátott útszakaszain, valamint a buszforduló teljes területén történő szabálytalan megállást folyamatosan ellenőrzik a város közterület-felügyeletével közösen. Ha szabálysértést észlelnek, a parkoló járművek tulajdonosai bírság kiszabására számíthatnak. 

Teca kocsmája forgatás nélkül is népszerű

Teca kocsmája – Az Mi kis falunk, az RTL népszerű sorozatának forgatási helyszíne, Pilisszentléleken – Fotó: Budapestkörnyéke.hu

Eddig csak figyelmeztettek

Az Esztergom melletti településen a rendőrség a forgalmasabb időszakokban rendszeresen járőrözik a faluban. Főképp a helyes parkolásra és a maszkhasználatra figyelnek. Eddig csak figyelmeztették azokat, aki nem tartják be a szabályokat, mától büntetni is fognak.

Kevés a parkolóheny Pilisszentléleken

Az Mi kis falunk, az RTL népszerű sorozatának forgatási helyszíne, Pilisszentlélek – Fotó: Budapestkörnyéke.hu

Pilisszentlélek a sztárfalu

Pilisszentlélek 2017-ben robbant be a köztudatba, ekkor tűzte először műsorra az RTL az itt forgatott Mi kis falunk című sorozatot. A széria olyan népszerű lett, hogy azóta is minden nyáron egy újabb évadra való epizódot forgatnak a faluban.

Télen is népszerű

A BudaPestkörnyeke.hu februárban járt a településen, akkor mínusz 6 fokban is sok turistával találkoztunk. Mindenki Teca kocsmája körül gyülekezett.

Közel a fővároshoz, eldugott helyen

A film rendezője és producere, Kapitány Iván korábban azt mondta, azért választották Pilisszentléleket, mert itt nincs templom és ez a film szempontjából fontos. A filmes csapat azért is dönthetett a település mellett, mert közel van a fővároshoz, ez a színészek mozgatása, utaztatása miatt szempont, másrészt pedig alig 5 percre van Esztergomtól, közigazgatásilag Esztergom része, így könnyű a megközelítése is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt van Pilisszentlélek, a forgatás helyszíne

Kiemelt kép: Szabó Győző rendőrt alakít a sorozatban – Forrás: RTL klub