Csütörtök hajnali fél 1 körül készült az Erzsébet híd budai hídfőjénél a rendőrök intézkednek Kovács Gergővel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökével és Döme Zsuzsannával, a Kutyapárt másik ismert politikusával, Ferencváros alpolgármesterével szemben. Megbilincselték őket.

Rúgkapálás

A 444 által közölt felvételen az látszik, hogy Kovács Gergőt autóba rakják a rendőrök, Döme Zsuzsát pedig, aki az egyik rendőr szerint zavarja az intézkedést, megbilincselik. A cikkben azt írják: Döme Zsuzsanna azt kifogásolta, hogy fogdossák, a rendőrök pedig azt, hogy a nő a rendőri intézkedés alatt rúgkapál. Érdekesség, hogy a tüntetők között is volt nézeteltérés, erről a Blikk mutatott videót.

A videó

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Reggeli helyzet

Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere az ATV Start című műsorában csütörtök reggel arról számolt be: Döme Zsuzsannát még nem engedték el, éjszaka óta egyik rendőrőrsről a másikra szállítják.

Második tüntetés

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt szerdán délután a KATA-törvény megváltoztatása miatt tüntés volt a fővárosban. A Momentum Mozgalom szervezte. A parlementnél kezdődött, majd végigjárták szinte az egész várost, közben a Fidesz székházánál is voltak, de felmetek a várba is, ahol a miniszterelnökség található.

Sok politikus is ott volt

Az este 6 órakor kezdődött tüntetésen politikusok is voltak szép számmal: a tüntetést szervező Gelencsér Ferenc, Cseh Katalin EP-képviselő, Kerpel-Fronius Gabor főpolgármester-helyettes és Potocskáné Kőrösi Anita is ott van a demonstráción.

Az állami hírügynökség is beszámolt róla

A tüntetésről, annak főleg politikai kijelentéseiről az MTI is beszámolt. Azt írják: Gelencsér Ferenc, a párt elnöke a tüntetésen bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik a módosítások eltörlése érdekében. Ha pedig az Országgyűlés nem támogatja a kezdeményezést, akkor az Alkotmánybírósághoz fordul a párt.

Rendőrségi beavatkozásról

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán közölte, hogy Kossuth térre bejelentett gyűlés 19 óra 8 perckor véget ért, a helyszínről távozó résztvevők egy csoportja a Nyugati térnél akadályozza a körút villamos- és gépkocsi-közlekedését. Nem sokkal fél nyolc után egy másik csoport a Nyugati téri felüljáró forgalmát akadályozta, a rendőrök felszólították őket az úttest szabaddá tételére – írták, majd jelezték, hogy a Nyugati téri felüljárón 19 óra 57 perckor megindult a gépkocsiforgalom.

Korábban is volt már tüntetés

A szerdai többezres tüntetéshez képest kedden talán ezren lehettek az utcákon. Arról már készített összegzést a rendőrség. Erről ebben a cikkben írtunk. A KATA-törvényt kedden fogadták el, akkor is az utcára mentek az emberek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Másfél millióval emelkedhet az agglomérációs családi házak éves rezsiköltsége.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán