Több, mint valószínű, hogy idén nem tartják meg Budapesten augusztus 20-án a tűzijátékot – legalábbi erre lehet következtetni Palkovics László nyilatkozatából. Dunakeszin viszont már eldőlt, nem lesz idén tűzijáték.

A koronavírus-járvány várható második hulláma miatt nem valószínű, hogy enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Világgazdaságnak.

Amennyiben ez így lesz, akkor több mint valószínű, hogy az augusztus 20-i tűzijáték mellett egy sor zenei fesztivál is veszélybe kerülhet. Palkovics László szerint van arra esély, hogy Magyarországon is nőni fog a fertőzöttek száma, emiatt pedig vissza kell hozni a korábbi korlátozásokat és óvintézkedéseket.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A korábbi intézkedések szerint augusztus 15-ig tart az 500 fő feletti tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás vagyis a 20-i tűzijátékot elviekben meg lehetne már tartani, ha nem romlik a helyzet. A korlátozás miatt több tucat nyári fesztivál (Sziget, Volt, Balaton Sound, Bánkitó) maradt el idén, de többen megpróbálkoztak azzal, hogy egészen késő nyári időpontra tolták a rendezvényüket.

Európa legnagyobb fényshow-jára készült a kormány

Idén a kormány több mint egymilliárd forintot szánt az augusztus 20-i tűzijátékra. A főváros vezetése felháborítónak tartotta, hogy ennyi pénzt durrogtassanak el, ezért azt javasolták a kormánynak, hogy ezt az összeget inkább adják oda a Lánchíd felújítására. Közben a Fővárosi Közgyűlés azt is megtiltotta, hogy a Lánchídról lőjenek ki rakétákat. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Dunakeszin nem lesz tűzijáték

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Dunakeszi polgármestere a Facebookon indított egy szavazást, hogy legyen-e a településen augusztus 20-án tűzijáték. Dióssi Csaba hétfőn bejelentette, hogy a helyiek úgy döntöttek, hogy idén nem tartják meg a showt.

Kiemelt kép: korábbi tűzijáték Budapesten – Forrás: MTI