Legyen-e augusztus 20-án tűzijáték? – erről kérdezi Facebook-oldalán a dunakeszieket a város fideszes polgármestere. Ezzel szemben a kormány idén rekordösszeget költ a budapesti ünnepi programokra, ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, 1,3 milliárd forintot szánnak a tűzijátékra, ezen kívül 6,5 milliárdért szervezik az egyéb ünnepi programokat.

Lassan, de biztosan kezd visszatérni az élet, mi már gőzerővel készülünk az augusztus 20-ai ünnepségünkre. A tűzijátékot idén az emberek igényeinek megfelelően alakítjuk – írja Facebook-oldalán a polgármester. Dióssi Csaba szavazásra biztatja a városban élőket, arról kérdezi őket, hogy “legyen augusztus 20-án tűzijáték?”.

A szavazás indítása után 3 órával, főlényesen vezettek a nemek, a kétezer szavazó 79 százaléka nem szeretne a koronavírus-válság alatt tűzijátékot látni a városban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A kommentelők közül többen felvetették, hogy tűzijáték helyett inkább fényjátékot kellene tartani. A helyiek szerint ez nem károsítja a környezetet, nem hangos és ugyanolyan látványos. Többen felvetették, hogy sokkal hasznosabb dolgokra is költhetnék a pénzt.

A Facebookon a szuperaktív agglomerációs polgármesterek közé tartozik Dunakeszi fideszes vezetője.  Már akkor gyakran használta a közösségi oldalt, amikor még messze nem volt olyan divat a Facebook-politizálás, mint jelenleg.

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, Dióssi Csaba a múlt héten is próbálta aktivizálni a helyieket, akkor szavazást indított a Facebookon arról, mi legyen a neve Dunakeszi új süteményének. A kommentelők közül többeknek egyik verzió sem tetszett, amit a polgármester felajánlott.

A süti szavazáson jelenleg a Dunakeszi Szeletem vezet.

Kiemelt kép: illusztráció