A külföldi honosságú focista egy horvát első osztályú csapathoz szerződött. Utoljára Budapesten látták, ahonnan elvileg a csapatához indult edzésre, ám a tréningen nem jelent meg. A budapesti rendőrök napok óta keresték a labdarúgót, eredménnyel.

Szerdán tűnt el

Szerdán elsők között számoltunk be róla, hogy eltűnt Budapesten egy 27 éves svéd-iraki állampolgár. A labdaúgó tartózkodási helyének felkutatására nagy erőfeszítéseket tettek a budapesti rendőrök. A 13. Kerületi Rendőrkapitányság folytatta az eljárást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehetett tudni, hova ment

A rendőrök csak annyi információval rendelkeztek, hogy 13. kerületi otthonából indult útra, de azt nem lehetett tudni, hova indult valójában. A zsaruk megadták a férfi személyleírását és nyilvánossá tették a fényképét is. Azt kérték a lakosságtól, hogy tegyen bejelentést, aki látta őt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A csapata is kereste

Horvát csapata, a HNK Gorica is igyekezett kideríteni, hol lehet. Elvileg augusztus 21-én hétfőn kellett volna megérkeznie Velike Goricába. A családja is aggódott érte.

Egy ideig az autója sem volt meg

Egy svéd rendszámú fehér Porsche Taycannal kelt útra. A Porschét csütörtökön megtalálták, ám a labdarúgó hollétére akkor még nem derült fény. Hiába próbálták őt elérni, nem jelentkezett.

Előkerült a futballista

A labdarúgóra épségben, egészségesen találtak rá a rendőrök. Ezt követően ki is hallgatták, egyúttal a körözési eljárást megszüntették. A zsaruk ezt egy szűkszavú közleményben tudatták honlapjukon.

Ezért nem mondhatnak többet az ügyről a rendőrök

A rendőrség honlapján felfedték, mi az oka annak, hogy nem árulnak el részleteket az ügyről. Erre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében nincs ugyanis lehetőségük.

Igazolt játékos volt a Honvédnál

A futballista hollétének kiderítésére a szülei Magyarországra utaztak. Hivatalosan 2022. február 15-e és szeptember 12-e között a Honvéd igazolt labdarúgója volt. Ez a hír azonban nem kapott nyilvánosságot, mivel a budapesti klub ezt nem jelentette be.

Szlovéniába majd Zalaegerszegre szerződött

Miután elköszönt a Honvédtól, Szlovéniába vezetett az útja. Ezt követően Zalaegerszegre igazolt, ám az elmúlt hónapokban nem lépett pályára sem a zalaiak első, sem a tartalék csapatában. A legújabb fejlemény a svéd-iraki sportoló kapcsán az volt, hogy leigazolta a HNK Gorica, amely videós interjút is készített vele.

Ezt mondta a focista édesapja

A labdarúgó apja azt mondta a svéd Aftonbladet című lap szerint, hogy hétfőn még beszélt a fiával a horvátországi költözésről. Ezt követően hiába kereste, nem tudta felvenni vele a kapcsolatot. A garázsban azonban megtalálta a fia kocsiját.

Több csapat is versengett érte

Apja szerint egy másik labdarúgócsapat is szerződtette volna, ám a focista nem tartotta komolynak őket, ezért visszatáncolt. Akkor egy szállodában szállt meg. Állítólag megfenyegették, hogy meg fogják sebezni egy éles tárggyal. A szálloda egyik alkalmazottja hívta ki a zsarukat, és elvitték a két férfit. A labdarúgótól állítólag 50 ezer euró kártérítést követelt az a csapat, ahová végül nem igazolt oda. Apja szerint ez az ügy állhatott a fia eltűnése hátterében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu