A nemzetközi és hazai trendeket követve (utóbbiakat talán kicsit meg is előzve) tartalmainkat teljes egészében átköltöztetjük az internetre – írja az ÉrdMost közösségi oldala. Ez azt jelenti, hogy hamarosan már csak az interneten lesz elérhető az Érd TV. Az Érd Médiacentrum vezetője beszélt portálunknak.

Digi és Telekom, agyő!

A mostanáig a DIGI és a Magyar Telekom kábelhálózatán terjesztett Érd TV. kiszáll a hagyományos tévézésből, azaz nem lesz saját csatornája ezeken a felületeken. Átköltöznek a YouTube-ra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy világszolgáltatónál folytatják

A műsorkészítés nem áll le, az elkészült anyagokat a YouTube-on és az Érd Most internetes oldalán teszik közzé. Úgy látják, hogy így hatékonyabban juttathatják el riportjaikat, interjúikat tudósításaikat az érdieknek valamint az érdeklődőknek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Demokratikusabb

A BudaPestkörnyéke.hu-nak nyilatkozó Kövesdi Péter, mint a Médicantrum vezetője arról is beszélt, hogy ezzel a hozzászólás, véleményalkotás lehetőségét felkínálva közösen tudják alakíthatni a csatorna tartalmát és ezzel a lépéssel anyagi hátrány sem éri őket.

A hivatalos bejelentés

Tudsz tájékozódni

Az Érd TV ígérete szerint az új terjesztési formában is beszámol majd a várost érintő fontosabb politikai, kulturális, sport- és a civil életet érintő eseményeiről, készülnek majd riport- és dokumentumfilmjei, interjúi. A videókat megosztják majd a közösségi médiában, így például az Érd Médiacentrum webes, Facebook, Instagram, Tiktok platformjain is.

Ekkor jön a váltás

A médiaszolgáltatási jogosultság lejáratáig az Érd TV a DIGI és Telekom kábelhálózatán augusztus 1-jétől egy hónapon át képújságot sugároz majd, felhívva a nézők figyelmét a változásokra, vagyis arra, hogy hol, hogyan találják meg a jövőben a tartalmaikat.

Emberi kapcsolat

Kövesdi Péter a BudaPestkörnyékének azt mondta: “nem a helyi tévé minden áron történő megtartása a cél, hanem a működő kommunikáció a lakossággal. Kimondtuk, egy hagyományos lineáris televízió napi működése túl sok embert kíván, sokkal hatékonyabb online tartalom-előállítás”.

Ez marad

Marad egy sportmagazin, lesznek napi hírvideók, lesz stúdióbeszélgetés a város dolgairól és videós riportok, portrék. Ez eddig is működött, de közben gyártani kellett a napi Híradót, ilyen-olyan magazinokat, filmeket kellett adni, terjesztési-műszaki kérdésekkel kellett foglalkozni, vagyis most egyszerűbb lesz, rugalmasabb és hatékonyabb – véli a cégvezető.

Az Érd FM megmarad

Az Érd Médiacentrum vezetője a Média 1-nek arról is beszélt, hogy a főleg idősebb, nyugdíjas korú embereknek, akik még nem használják az internetet az érdi helyi rádiót, az Érd FM-t ajánlják. Mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy az okostévéken mekkora realitása van a YouTube beállításának. Pontosabban az erre történő rászoktatásnak.

A tévé eddig sem termelt profitot

Idén már nem lesz olcsóbb a Médiaközpont működtetése, de középtávon már igen. Reklámbevételtől nem esnek el, mert csak olyan bartermegállapodásokat kell felmondani, ami tényleges pénzmozgással nem járt. Munkatársaktól sem terveznek megválni a netes terjesztésre való átállás miatt.

Ez is érdekelhet

Kémkamerával és lehallgató készülékkel figyelték Érd alpolgármesterének irodáját, Csőzik László polgármester szerint döbbenetes az eset.

Címlapfotó az ÉrdMost felvétele.