Eltűnt egy tűzoltó a gyadai rét feletti erdőben. A férfinek kedden veszett nyoma és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület felhívása nyomán már aznap megkezdték a keresését. Ma reggel folytatódott a harc az idővel, de egyelőre nem járt sikerrel a kutatás.  

Eltűnt az erdőben

Számtalan segítségnyújtás után ezúttal a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület kért segítséget, miután kedden eltűnt egy szabadnapos kollégájuk a gyadai rét feletti erdőben. A 60 év körüli férfi autóját a réthez közeli kirándulóközpont parkolójában találták meg a személyes tárgyaival együtt. A telefonját sem vitte magával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A vihar miatt leállították a keresést

„A tegnapi napon eltűnt a gyadai rét feletti erdőben egy tűzoltó. Tegnap nagy erőkkel a környező rendőrség és katasztrófavédelem emberei a helyi lakosokkal megkezdték a keresést. Sajnos nem lett eredményes és a vihar jelzés miatt le kellett este állítani a keresést. A keresés szerdán újra indul!” – írta Facebook-oldalán a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fontos a helyismeret

„Kérjük, aki tud jönni segíteni, a kiránduló park parkolójába jöjjön, mert a katasztrófavédelem emberei a helyi lakosok helyismeretére szeretnének támaszkodni a hatékonyabb keresés érdekében. Köszönjük szépen előre is mindenkinek, aki tud segíteni” – tették hozzá.

A gyadai tanösvény

Magyarország legnagyobb függőhídjával, kicsiknek és gyermeklelkű felnőtteknek kihagyhatatlan úticél a Naszály-hegy oldalán kanyargó Gyadai tanösvény. Mintegy hat kilométer hosszú, óriási függőhídjairól, a mocsáron átívelő fapallóiról méltán híres, és akik itt kapcsolódnak ki, fontos ismeretek birtokába is kerülhetnek, ugyanis a tanösvény 13 állomásán információs táblák mutatják be a környék állatvilágát – írja a területről a csadalatosmagyarorszag.hu.

Eltűnt egy 14 éves budapesti lány

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy bejelentés érkezett 2023. július 9-én hajnalban egy 14 éves budapesti lány eltűnéséről. A fiatal korábban a balatonudvari strandon, egy ott megtartott rendezvényen szórakozott. A ruháit megtalálták a földön, viszont neki nyoma veszett. 

Észrevették a Balatonban

A rendőrség civil állampolgárokkal közösen kezdte meg az eltűnt személy felkutatását. Az adatgyűjtés során felmerült, hogy a lány a vízben tartózkodik. Később egy emberi fejet észleltek a tóban, így a rendőrök egy, a parton talált csónakkal eredtek a gyermek nyomába, míg a civil személyek úszva és szörfdeszkával igyekeztek segíteni a vízben felbukkanó fiatalnak.

Felkapaszkodott a szörfdeszkára

A lány végül felkapaszkodott a szörfdeszkára, amivel megkezdték a partra szállítását. Időközben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója is a helyszínre érkezett, és a partra vitte a gyermeket, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak.

A szárazföldre juttatták őket

A rendőrök, valamint a vízimentők a mentésben segítő civil személyt is szárazföldre juttatták – adta hírül a Veszprém vármegyei rendőrség Facebook-oldala. A mentésről videó is készült, amit közzé is tettek az egyenruhások. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyadai erdő. Fotó: Facebook.