Karácsonykor, A Padlás című előadásban játszott Járai Máté, amikor édesanyja örökre lehunyta a szemét. A színész-műsorvezető korábban többször beszélt arról, hogy szülei alkoholisták és emiatt nehéz gyermekkora volt. A szülei által okozott sérelmek a színész gyászát is megnehezítik.

Elveszítette édesanyját

Járai Máté december 25-én, karácsonykor vesztette el az édesanyját. A színész most először beszélt arról, hogy hogyan éli meg a gyászt, és milyen körülmények közt tudta meg, hogy édesanyja nincs többé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Padlásban játszott

„Az volt a legfurcsább, legfájóbb, legabszurdabb, hogy én játszottam karácsonykor, méghozzá A Padlás című musicalt, ami pontosan arról szól, hogy milyen az, amikor a szeretteink egy másik bolygón várnak bennünket, ahol minden szép” – kezdte a tragédiával kapcsolatos történetét a színész.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

„A szellemek elszállnak”

„Amikor a kórház felhívott engem, megkérdeztem, mikor halt meg pontosan, és azt mondták, hogy 18 óra 50 perckor. 15-ös előadásom volt és 18:50-kor van az a jelenet, amikor a szellemek elszállnak” – mondta az RTL Klub műsorában Járai Máté.

Már korábban elveszítette

„Én az édesanyámat már korábban elvesztettem lelkileg. Olyan szempontból, hogy nem nagyon lehetett rá így, a klasszikus értelemben számítani, mert nagyon komoly szenvedélybeteg volt. A halálával kapcsolatban annyira furcsa érezni azt, hogy akkor végérvényesen felnőttem, és már esély sincs arra, hogy mi egyszer beüljünk egy kávézóba és egy kávé mellett megbeszéljük”.

Maár Gyula lánya volt

Jászai Máté édesanyja egyébként a híres rendező Maár Gyula első házasságából született. A Kossuth-díjas rendező később Törőcsik Marit vette feleségül, akivel haláláig élt.

Nehéz gyermekkora volt

A színész korábban többször beszélt arról, hogy szülei alkoholisták, emiatt nehéz gyermekkora volt. Az RTL Klub műsorvezetője lelki sebei miatt a pszichiátriát is megjárta.

Alkoholisták a szülei

„A szüleimben nem volt kötelességtudat. Legtöbbször nem is dolgoztak, az őseik hagyatékát élték fel, és tették pénzzé az értékes festményeket, drága ékszereket és ezüsttárgyakat. Hosszú éveken át csak a mának és a bulizásnak éltek, és arra nem is gondoltak, hogy gyerekként én hogyan élem meg velük az életet. Önpusztító emberek, akiknek ez a sorsuk, ez a karmájuk” – mondta tavaly februárban Járai Máté a Story magazinnak. 

Saját neméhez vonzódott

Járai Máté nemrég az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban arról beszélt, hogy első szexuális élményét egy férfival élte át és 16 éves korában közölte a szüleivel, lehet, hogy a saját neméhez vonzódik. Később azonban beleszeretett Kírába, akivel ma is boldog, de nyitott házasságban él.

Az RTL Klub műsorának részletét itt tudod megnézni

Kiemelt kép: Járai Máté – Forrás: Life tv