Szülők és diákok is tiltakoztak Málek István eltávolítása ellen, úgy tűnik, sikerrel: bár a minisztérium nem indokolta meg a döntést, de egy évre meghosszabbítják a megbízását.

Elutasították a pályázatot

A BudapestKörnyéke.hu július elején számolt be arról, hogy két csepeli általános iskola igazgatóját is eltávolították intézményük éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. A kerület polgármestere, Borbély Lénárd akkor úgy fogalmazott: tudja, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

Búcsú „István bácsitól”

Vargáné Andrási Editről, a Katona József Általános Iskola igazgatójáról, valamint Málek Istvánról, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatójáról van szó. A diákok megható gesztussal búcsúztatták szeretett igazgatójukat, „István bácsit”: szívecskés rajzokkal, búcsúztató molinókkal díszítették fel a csepeli iskola kapuját. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyermekek is véleményt formáltak

Kiálltak az igazgató mellett

Málek István több mint 10 évig vezette az intézményt, és egyedüli pályázóként szívesen folytatta volna a munkát. Ezt szerették volna a tanárok és a diákok, a szülői munkaközösség pedig kérte az elutasított igazgatói pályázat felülvizsgálatát a Dél-Pesti Tankerületi Központtól.

A teljesítményt elismerték, de…

A szülők aláírásokat is gyűjtöttek, amit az oktatásért is felelős Belügyminisztériumnak küldtek el. Ott azt közölték, hogy az igazgató teljesítményét elismerik ugyan, de indokoltnak tartják azt is, hogy mások is lehetőséget kapjanak.

Mégis maradhat

Az RTL Híradó hétfői riportja szerint mostanra kiderült, hogy Málek István mégis maradhat, egy évre meghosszabbítják a megbízását.

Felemelő érzés

A csatornának nyilatkozott az igazgató is, aki úgy fogalmazott: „hihetetlenül felemelő érzés, ahogy a szülők, a kollégák megnyilatkoztak azzal kapcsolatban, hogy folytathassam a munkámat”.

Elszánt és lelkes

Hozzátette, „nagy elszántsággal és lelkesedéssel” fogja folytatni a munkát, hogy szeptember elsejére minden a helyére kerüljön, és minden elő legyen készítve egy nyugodt tanítási évhez.

Máshol nem módosítottak

Mint említettük, Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját is eltávolították posztjáról. Bár ebben az iskolában is hasonló módon támogatta a tanári kar és a szülői közösség az igazgató maradását, itt mégsem másították meg a központban hozott döntést.

Nem kell indokolnia

Hogy miért maradhatott Málek István, és miért nem Vargáné Andrási Edit, arra a Belügyminisztérium nem volt hajlandó válaszolni. Csupán annyit írtak, hogy a köznevelési államtitkárnak a döntését nem kell indokolnia, azt jogszabály nem írja elő. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

kiemelt kép: a gyerekek is kiálltak a leváltott iskolaigazgatóért Csepelen. Fotó: Facebook