A Gödöllői Királyi Kastélyban Sisi névnapja alkalmából tárlatvezetés és előadás és díszkivilágítás tiszteleg. Biatorbágyon a Kisherceg, a Lóvasúton a Zabhegyező kerül színre, Veresegyházon a Dumaszínház műsorán szórakozhatunk. Kétnapos Klozetfesztivál mutatja be a vécézés történetét a Kiscelli Múzeumban. Újpesten Káli Ildikó borkóstolója, Pasaréten a Tóth pincészet bor- és csokikóstolója várja az ínyenceket. Amiről a fák suttognak címmel a MagNetházban, A kutya vacsorája a Muzikum Klubban, a Hooligans a Barba Negrában kínál jó estét.

Erzsébet királyné névnapja Gödöllőn

November 19-én Erzsébet királyné névnapját hosszú évtizedeken át megünnepelte Gödöllő lakossága. E szép hagyományt felelevenítve idén is színes programokkal emlékeznek meg e jeles névnapról a Gödöllői Királyi Kastélyban. „Sisi” előadás a Barokk Színházban 15 és 19 órakor.

Tárlatvezetés és előadás

A „Sisi Experience” tárlatvezetés és a „Sisi” előadás kombinált jeggyel kedvezményesen látogatható. November 19-én este Erzsébet királyné emlékére a Gödöllői Királyi Kastély fő díszkivilágítást kap. Gyújtsunk meg egy gyertyát és tegyük ki az ablakunkba a magyarok szeretett királynéjának emlékére!

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kisherceg Biatorbágyon

A Juhász Ferenc Művelődési Házban a Görbe Tükör Színház a Kisherceg című darabot Kovács Robi, foglalkozását tekintve: színész, műsorvezető. Bár a nézők többsége még A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film főszereplőjeként állítja most színpadra.

Zabhegyező a Lóvasúton

A Zabhegyezőből ismert 16 éves Holden most a Lóvasúton keresi a húgát. És beszél: magáról, a világról. Az előadás szövegkönyvét Gyepes Judit fordításának felhasználásával Georgita Máté Dezső és Ördög Tamás írta.

Dumaszínház Veresegyházon

Pénteken 18 órakor Veresegyházon a Váci Mihály Művelődési Központban „Nem azért mondom” címmel bemutatják a Dumaszínház önálló estjét mutatja be a Szomszéd néni Produkciós Iroda.

A vécézés kultúrtörténete a Kiscelli Múzeumban

A Budapest csatornázásának kultúrtörténetét bemutató Kloáka, kanális, klozet című kiállításhoz kapcsolódva a WC világnapján* kétnapos minifesztivált szervez a Kiscelli Múzeum.

Kétnapos klozetfesztivál

Kétnapos Klozetfesztiválunk nyitó estjén hat előadó 15 percben, maximum 20 diát vetítve mesél a vécézés kultúrtörténetének egy-egy korszakáról. A hallgatók egészen az ókortól kezdve a középkoron át az újkorig ismerhetik meg a WC-használat örökéletű történetét. Bemutatva nem csak a technikai fejlődést, de az egyes korok komoly problémáit és mindennek a szociológiai hátterét.

Soproni Borkóstoló Újpesten

Káli lldikó sommelier soproni borokat ajánl interaktív kóstolóján Újpesten, az Újpesti Rendezvénytér Borteraszán.

Bor- és csokoládékóstoló Pasaréten

A kóstoló házigazdái: Tóth Katalin, a Tóth Ferenc Pincészet vezetője, Szeleczky-Takács Viktória, a Fabric Csokoládé művésze és alkotója, Bernáth-Ulcz Adél, a CsokiLaBor lelkes szakértője.

Amiről a fák suttognak a MagNetházban

Filmvetítés és kerekasztal-beszélgetés A MagNetházban. Meghívott vendégek: Gyulai Iván, Bombay Bálint, Gálhidy László, moderátor: Kubán Lóránd.

Underground muzsika péntek este

A kutya vacsorája a Muzikum Klubban

A Kutya Vacsorája a magyar underground muzsika egyik fényezetlen sarokköve, egy exkluzív zenei labor. Varga Livius helyenként filozofikus máskor ironikus szövegei mellett a hazai alternatív muzsikusok supergroupja húzza a zenei stílusokon átívelő talpalávalót a Muzikum Klubban. A Barba Negrában a Hoolingans koncertje veri fel a csendet.

A Hooligans a Barba Negrában

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/GodolloiKiralyiKastely.official