Amint arról beszámoltunk, ollóval és ceruzával támadt egy kisfiúra és két kislányra egy másodikos kisfiú múlt pénteken, Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájában. A megtámadott gyerekek arról számoltak be a szüleiknek, hogy a kisfiú halállistát készített, és a tanárnőjükre is rátámadt az énekóra alatt.

Megvédték a kisfiút

Az eset után több gyerek nem akart iskolába menni, mert annyira féltek. „Úgy tudtuk meg, hogy mi történt, hogy az egyik anyuka ráírt a feleségemre este, és megkérdezte, hogy van a kisfiúnk, és látszik-e rajta sérülés” – mondta a 24.hu-nak Bankó Róbert, az ollóval megtámadott kisfiú édesapja. A szülő szerint, csak a tanárnak és több másik gyereknek, valamint a szerencsének köszönhető, hogy a fia megúszta a támadást.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A tanárnőre is rátámadt

A támadó gyerek a kisfiú után két kislánynak is nekiesett. „Egy ceruzával szúró mozdulatot tett a lányok nyaka felé. Ezután pedig rátámadt a tanárnőre is, aki ekkor segítséget kért. Ezt követően eltávolították a gyereket a tanteremből, majd értesítették a nevelőszülőjét, és hazaküldték. A gyerekek elmondása szerint a fiú készített egy halállistát, amin a kisfiam volt az első helyen, de rajta volt több más diák és az órát tartó tanárnő is” – mondta a férfi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Problémás gyerek

Az egyik érintett kislány édesapja szerint már régóta probléma van a figyelemzavaros kisfiúval. Többször is jelezték ezt az iskola vezetése felé, és a gyermekvédelmi szakszolgálat igazgatója is kint volt tavaly júniusban az iskolában. „Ez a kisfiú már másfél éve inzultálja a kislányomat. Úgy megtépte egyszer, hogy a trauma miatt utána két hétig nem ment iskolába”. Az édesapa azt is elmesélt, egy hónappal ezelőtt a kislányát úgy megpofozta a fiú, hogy az igazgatónak kellett megvédenie a gyereket.

A nyakát akarta megszúrni

A pénteki esetkor Kincses Balázs lánya pedig a most megtámadott kislány mellett ült. „A fiú átkarolta hátulról a nyakát, és úgy akarta őt megszúrni valamivel” –mondta az egyik érintett kislány édesapja.

Csak a Facebookról értesültek

A gyerekeket nagyon megviselték az iskolai támadások. Az egyik kisfiú azt álmodja, hogy ollóval kergeti a problémás osztálytársa. Az érintett gyerekek szülei azt is sérelmezik, hogy egy Facebook posztból értesültek a történtekről. A másodikosok osztályfőnöke azt írta a zárt csoportban, hogy pár héttel ezelőtt azt kérte a gyám a tankerülettől, hogy jelöljenek ki a problémás kisfiúnak egy másik iskolát.

Idén már nem megy másik iskolába

A tanárnő a pénteken történtek miatt az Oktatási Hivatal segítségét kérte. Leveléből kiderült az is, hogy mivel már csak pár hét van hátra az idei tanévből, ezért az iskola igazolja majd a kisfiú hiányzásait, így idén már nem fog suliba menni. Ha pedig a következő tanévben nem veszik át egy másik iskolába, akkor a gyámja kérvényezni fogja, hogy egyéni tanrend szerint tanulhasson.

El akarják tussolni az ügyet?

„Az egészben az a legborzasztóbb, hogy végig olyan érzése volt az embernek, hogy próbálják eltussolni az ügyet. Olyanokkal pattintottak le a suliban, hogy tetszik a kislányom a kisfiúnak, és ilyen szegényes a tárháza, amivel udvarolni tud. Beszéltem ma a tankerület igazgatójával is. Azt mondta, hogy a kisfiú nem szedte be a gyógyszert és ezért nem tud uralkodni magán” – mondta a megtámadott kislány édesapja, hozzátéve, feljelentést tettek a rendőrségen.

Megszólalt a tankerület

A Székesfehérvári Tankerület igazgatója a 24.hu-nak ezt írta: „Az ön által említett esetről természetesen a fenntartó is tudomást szerzett. Az ügyben feljelentés történt, az érintett iskola a hatóságok rendelkezésére áll. Az ügyről, illetve az esetleges előzményekről a nyomozás érdekében, annak lezárultáig nem kívánunk tájékoztatást adni. A fenntartó minden szükséges segítséget megad az intézménynek az eset kezeléséhez”. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Bőnyi támadás

Pár héttel ezelőtt Bőnyön késsel szúrta meg osztálytársát egy hatodikos lány. A megtámadott diákot életveszélyes állapotba vitték kórházba. Az esetről bővebben ide kattintva tudsz olvasni.

Kiemelt kép: Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolája – Forrás: Google, a kép Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült