Egy szökött kengurut üldöznek Budapest 18. kerületében. Az Ausztráliában őshonos állat egy lakóház kertjében jelent meg, és láthatóan remekül érezte magát, ettől függetlenül a helyi városrendészet emberei megpróbálják elfogni. Néhány éve Diósdon történt hasonló eset, egy emu pedig egy farmról lépett le és Budajenő felé futott nagy sebességgel Perbál és Tök között.

Kenguru a 18. kerületben

Egy szökött kengurut üldöznek Budapest 18. kerületében. Az Ausztráliában őshonos állat egy lakóház kertjében jelent meg, és láthatóan remekül érezte magát, ám a Városrendészet18 nagy erőkkel a helyszínre vonult.

Eladásra szánhatták

A Blikk egyik olvasója úgy tudja, hogy valószínűleg egy eladásra szánt erszényes szökött el, akit már hónapok óta hirdetnek a világhálón. A kenguru a képek alapján egészen barátságosnak tűnik.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Diósdon is megtörtént

Nem ez az első ilyen eset: 2019-ben adott hírt róla a BudaPestkörnyéke.hu, hogy egy kenguru az egyik diósdi ház udvaráról. A környéken élők az állatmentőket és a tulajdonost egyaránt keresték.

Nem mindennapi jelenség

Érdnél bármi megtörténhet – írta egy Facebookozó az egyik csoportban a kenguru képe alatt. Valóban nem mindennapi jelenség Érden és a szomszédos Diósdon, hogy egy kenguru cicaként járkál, azaz ugrál egyik udvartól a másikig.

Mindenki meglepődött

Úgy tudjuk, az egyik udvarból lépett meg észrevétlenül az Ausztráliában őshonos állat, legutóbb a Tisza utcában látták. A környéken élők is meglepődtek, hogy a kerítések mentén egy kenguru ugrál.

Emu az úton!

Nem ez az első eset, hogy elszökött egy egzotikus állat valahol az agglomerációban. Márciusban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy emu szalad az úton Budajenő és Perbál között.

Lelépett egy farmról

Kiderült, hogy a szökevény egy farmról lépett le és Budajenő felé futott nagy sebességgel este Perbál és Tök között. A gazdája később azt mondta, hogy a madár még kicsi, senkit nem bántana, csak nem könnyű megfogni.

Kitartó futómadár

Az emu a kenguruhoz hasonlóan eredetileg Ausztrália füves területeinek, szavannáinak, eukaliptuszerdőinek, bozótosainak lakója. Nagyon kitartó futómadár: bár röpképtelen, hatalmas távolságokat képes megtenni fáradhatatlanul.

Kiváló úszók

Gyűrűzött példányok akár 500 km-re is elvándoroltak a gyűrűzés helyétől, emellett kiváló úszók, széles folyók sem jelentenek számukra számottevő akadályt. Ebből az következik, hogy azon sem lepődhettünk volna meg, ha az állat átkeveredik akár a pesti oldalra is.

Kiemelt kép: vigyázni kell a kengurukra! Fotó: archív